Erdoğan: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 22:14

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul eden kararı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’a “Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun” diye seslendi. Erdoğan, Yunanistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda kendisini bekleyen işçilere hitap ederken Kudüs kararıyla ilgili de şunları söyledi:

Haberin Devamı

BM KARARINI HİÇE SAYMIŞTIR

“Malum dün gece (önceki gece) Amerika, başkan diyeceğim Birleşmiş Milletler (BM) 1980 kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar ABD ve İsrail’den başka dünyada hiçbir ülkenin, 1980 BM kararı dışında, buna aykırı bir adımı olmamıştır. Sadece bu iki ülke bu şekilde direnmiştir. Tekrar bunu gündeme getirmek suretiyle Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Kudüs, Müslümanların, Hıristiyanların, kısmi olarak Musevilerin adeta ibadetgâhı olarak görülmüştür. İlk kıblemizdir bizim Mescid-i Aksa. Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır.

PAPA İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ

Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Sayın Trump’ın bu açıklamaları adeta mikser görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil. Kusura bakmasın. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul’da toplayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada sadece İslam ülkelerini değil hatta Papa ile de görüşme talebim oldu, onunla da görüşeceğiz. Çünkü burası aynı zamanda Hıristiyanların da mabedi, onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin’le de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya’yla da görüşmelerimi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir. Burada Sayın Trump, ‘Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım’ diyorsa, yanılıyor. Güçlü olmak, haklı olmak demek değildir. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilmesi lazım. Burada biz haklıyız. Bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlardaki bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz.

Haberin Devamı

DÖNEN DOLAPLARI GÖRÜYORSUNUZ

İşte şu anda mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. ‘Bunda yalan söyledim, şunda yalan söyledim, filanca rüşvet almadı.’ Tamam da haftalardır, aylardır ne ile meşguldü bu insanlar? Öyle mi? Öyleyse, şu anda herkesin foyası, açık net ortaya çıkıyor. Muameleye de buna göre tabi olacaklar. Çarşamba günü, Kudüs ile ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ni İstanbul’da toplayacağız. Toplantımızdan sonra bazı etkinliklerin planlama çalışmalarını ayrıca yapıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!