Erdoğan’dan DTP’ye: Bindiğin dalı kesme

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan DTP’ye: Bindiğin dalı kesme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

CNN Türk’te konuşan Başbakan Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi’ne seslendi: Parlamento çatısı altında koyacağınız tavır çok önemli. ’Bu örgütü bir terör örgütü olarak görüyor ve lanetliyorum’ diyebileceksin ve buna karşı yapılması gereken neyse yapacaksın, yapmıyorsan bindiğin dalı da kesersin.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi’ni (DTP) uyararak, "Parlamento çatısı altında ortaya koyacağınız tavır çok çok önemli. Bu nedir? ’Ben bu örgütü bir terör örgütü olarak görüyor ve lanetliyorum’ diyebileceksin ve buna karşı yapılması gereken yaptırımlar nelerse bunu yapacaksın, yapmıyorsan o zaman bindiğin dalı da kesersin" dedi. Başbakan Erdoğan, önceki akşam CNN Türk’te, gazetecilerin sorularını yanıtlarken DTP ve terör konusunda özetle şunları söyledi:

TAVIR ÇOK ÖNEMLİ

"
Parlamento bir defa bu işin demokratik bir sistem içerisinde çözülmesine inanmak demektir. Onların tavrı ne olacaktır bu önemli. Tavırları terörü destekleyen mahiyette olursa, bu zaten onların oraya gelişini inkárdır. Demek ki sen demokratik parlamenter sisteme inanmadın sadece bir aldatmaca yapıyorsun. Zaten bununla arasında bir sıkıntısı var.

MEŞRUİYETE ZEMİN HAZIRLARSIN

Bu çatı altında olan, hele grubu olan siyasi partilerin de aynı şekilde bir terör örgütü olarak ilan etmeleri gerekir. Tabii bunun riskleri var, o onların bileceği bir iş. Niye? Sen şimdi burada bir tercih yapacaksın, ya terör diyeceksin, ya demokrasi diyeceksin. Bu tercihi yapamıyorsan demek ki sen yolu ayıramamışsın. Bu önemli. Aksi takdirde sen terör örgütünün bu noktada meşruiyetine zemin hazırlarsın ki bu parlamento böyle bir zemin değil. Yani onu, inanıyorum ki ne diğer siyasi partiler, ne biz kabul edemeyiz. ’Arka bahçemizdir, kardeşlerimizdir’ bu ifadeleri kullandığınız sürece demek ki bu noktada samimi değilsiniz. Samimi olsalar bu ifadeleri kullanmazlar. Bu ifadeyi kullandığı sürece halkımız buna inanır mı, inanmaz. Onu da zaman çok açık ortaya koyacaktır.

HÜKÜMETİN BAĞLANTISI YOK

Ortada bir Anayasamız, yasalarımız var. Parlamentoya gelip giren insanların bu yasalar çerçevesinde çalışması da şart. Bu iş tamamen Yüksek Seçim Kurulu, yargı ile alakalı bir konudur. Hükümetle bağlantısı yok. Durumları Anayasaya, yasaya ters ise bunun gereği yapılır. Ancak tabii şu anda seçimle gelmiş insanların durumu hakkında daha müteyakkız olunmasında fayda görüyorum, bunu da ülkenin geleceği, barış süreci için önemli görüyorum. Aksi takdirde ülke yine bir gerilimler kum kuması içerisine girer.

İMRALI’DAN RAHATSIZLIK SESLERİ

Daha ilk günden bazı tokalaşma hadiseleri oldu, o hadiselere İmralı’dan rahatsızlık sesleri geldi. Burada birbirimizi aldatmamızın anlamı yok. Şu anda terörist başının devam eden mahkemeleri var. Bu sebeple avukatının kendisiyle görüşme hakkı var. Bunun yanında ailesinin kendisiyle görüşme hakkı var. Bu görüşmeler esnasında söylemek istediklerini onlara söyleyerek, onlar vasıtasıyla da ulaştırmak istediği yerlere ulaştırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!