Erdoğan: CHP zihniyeti ancak çöp üretir

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: CHP zihniyeti ancak çöp üretir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2005 16:08

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “1994 yılından öncesini bir hatırlarsanız, İstanbul'da yollar çöp yığınlarıyla doluydu. Niye? Çünkü o zaman CHP zihniyeti işbaşındaydı İstanbul'da. Bu zihniyet ancak çöp üretir” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Rize'deki temasları çerçevesinde, Fındıklı'daki açılış törenin ardından karayoluyla Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerine uğradı.

Erdoğan, Ağustos ayında sel felaketine uğrayan 2 ilçenin vatandaşlarına başsağlığı ve “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Hemşin'de hükümet konağı önünde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, hükümetin icraatlarını anlattı.

Erdoğan'ın konuşması, zaman zaman vatandaşlar tarafından kesildi. İlçe sınırları içinde bulunan taş ocağının kaldırılmasını isteyen vatandaşlara Erdoğan, dere kenarına ev yapmamalarını ve evlerini sağlam zeminler üzerine inşa etmelerini istedi.

Her şeyden önce yapılan hizmetlerin görülmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, önceki hükümetler döneminde 1 yıl sonra verilen çay paralarının, bu dönemde teslimden 1 ay sonra verilmeye başlandığını bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Gelirken bir şey gördüm; Yolun kenarına çöpler dökülmüş. Merak ettim. Dedim ki; (Bu çöpler buraya niye dökülüyor?) Yolda da yol çalışması yapanlar vardı. Onlara sordum. Bir belediyenin adını verdiler. Siz biliyorsunuz. Benim söylememe gerek yok. (Sizin geleceğinizi bildikleri için bu çöpleri buraya döküyorlar) dediler. Doğru da olsa yalan da olsa bir belediyenin görevi, çöpü en ideal şekilde yok etmektir. Bu, merkezi idarenin görevi değildir. Yerel idarenin görevidir. Ben belediye başkanlığından geldim. Göreve geldiğim zaman İstanbul'un tamamı çöpler altındaydı. İstanbullu olanlar bunu çok iyi bilirler. 1994 yılından öncesini bir hatırlarsanız, İstanbul'da yollar çöp yığınlarıyla doluydu. Niye? Çünkü o zaman CHP zihniyeti işbaşındaydı, İstanbul'da. Bu zihniyet ancak çöp üretir. Göreve geldik, artık tertemiz bir İstanbul var.”

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasında, Karadeniz Sahil Yolu'nun bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!