Erdoğan: Ben Cerrah'a güveniyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Ben Cerraha güveniyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 17:16

Bostancı'da çıkan çatışmada yaralanan polisleri hastanede ziyaret eden Başbakan Erdoğan, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları:

 

- 60 değişik noktasında yapılan operasyon sonucunda değişik terör örgütlerine mensup 40 kadar kişi gözaltına alınmış. Fakat sabah 05.20 civarında Bostancı Gösteri Merkezi’nin karşısındaki polise karşı açılan ateş sonucunda terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu bilinen kişi ölü olarak ele geçirildi. Bunun dışında maalesef bir emniyet amirimiz şehit oldu. 7 polisimiz de yaralı. Hayati tehlikeleri yok. Bir sivil vatandaşımız da yaralandı. Diğer kameraman arkadaşımızı da ziyaret edeceğiz. 16 yaşındaki yavrumuz hayatını kaybetti. İki şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Haberin Devamı

- Bir konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Öncelikle bir vatandaş olarak televizyonların uluslar arası etik çerçevesinde yayın yapmaları için çağrıda bulunmak istiyorum.

 

- Yaşı küçük olanlar üzerinde yapacağı zarar göz önünde tutulmalı. Ya da uluslar arası kamuoyunda meydana getireceği olumsuzluk cabası.

 

- Bu tür yayınlarda dikkatli olmalıyız. Bakın az daha kameraman ölüyordu. Bu yayınlarda dikkatli olmak için RTÜK kararına ihtiyaç yok.

 

'CERRAH'A GÜVENİYORUM'

Erdoğan, yaralanan NTV kameramanının polis güvenlik çemberini eleştiren sözleriyle ilgili soruya ise “Ben Emniyet Müdürü’ne güveniyorum” cevabını verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!