Erdoğan, Baykal'ı Antalyalılar'a şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Baykalı Antalyalılara şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 15:03

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Baykal hemşehriniz. Antalya'lı. Kendi şehrinde O'na yüklenmek istemem. Ancak bir hakikati de ortaya koymamız lazım. Zira siyasete girişinden bu yana üç kez bakanlık yaptı, üç kez iktidarda bulundu.

Haberin Devamı

Acaba bu güzel Antalya'mıza ne kazandırdı söyler misiniz? Kazandırdığı bir şey yok” dedi. Başbakan Erdoğan, AKP'nin Antalya Mitinginde vatandaşlara hitap etti. Kütükçü Kavşağı'ndaki miting alanında yaptığı konuşmada Antalya'nın turizm sektöründeki önemine değinen Erdoğan, 2007 yılında Antalya'ya 8 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi. Hükümetin turizm alanındaki yatırımlarını da anlatan Erdoğan, AKP iktidara geldiğinde 8.5 milyar dolar olan turizm gelirinin, 2006 yılında 17 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'ye gelen turist sayısının da 20 milyona ulaştığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, “Antalya göğsümüzü kabartacak şehir olacak ki, dünyaya mahcup olmayalım. Antalya şehircilik açısından parmakla gösterilecek bir şehir olacak ki, Türkiye'nin şehirlerine de ilham versin” dedi.

“MEMLEKETİ ANTALYA OLAN SİYASETÇİLERİ BURADA GÖRENİNİZ VAR MI?”

Başbakan Erdoğan, konuşmasının önemli bölümünde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Başbakanlığım süresince bu, benim Antalya'ya 20. gelişim. Memleketi Antalya olan siyasetçileri burada göreniniz var mı? Ama biz geldik. Buradayız. Daha çok geleceğiz.

Biz 4.5 yılda bu dünyalar güzeli şehrin hakkını vermedik mi? Ama öyle bir cevap verin ki, bu ülkenin kulağı olup da duymayanları var. Vermedik mi? Bu topraklarda doğup büyüdüğü halde buralarda bir eser bırakmayanlar da duysun, anlasın. Sayın Baykal hemşehriniz. Antalya'lı. Kendi şehrinde O'na yüklenmek istemem. Ancak bir hakikati de ortaya koymamız lazım. Zira siyasete girişinden bu yana üç kez bakanlık yaptı, üç kez iktidarda bulundu. Acaba bu güzel Antalya'mıza ne kazandırdı söyler misiniz? Kazandırdığı bir şey yok. Yok.
Ben Antalya'ya çok geldim, gittim. Birçok yerleri kasaba gibiydi maalesef. Ama şimdi Antalya modern bir şehir haline geldi. Turizm kenti Antalya'da biz iktidar olmadan önce, benim belediye başkanım göreve başlamadan önce bir tane kavşak yoktu. Bir tane katlı, köprülü alt geçit yoktu. Şimdi sekiz tane var. Dokuzuncusu da bitmek üzere.

Haberin Devamı

Biz Antalya'da eserlerimizle konuşuyoruz. Sayın Baykal 21 Temmuz'da geldiği zaman ne ile konuşacak, ne diyecek? 'Şunu yaptık' diyebilecek mi? Yine buraya gelecek cek, cak diyecek. Cek, cak... Bunu diyecek. Ama biz yaptık, diyoruz. Antalya'ya şunu kazandırdık diyoruz. Sayın Baykal çıksın desin ki 'Ben Enerji Bakanı'yken Antalya'ya şunu yaptım, Ben Maliye Bakanı'yken şunu yaptım'. Desin ki, 'Ben Dışişleri Bakanı'yken şunu yaptım'. Diyemeyecek, diyemeyecek. Çünkü bu ülkede CHP zihniyetinin çakılı kazığı yoktur. Dikili ağacı yoktur. İspatlı konuşuyorum. Olmaz. Çünkü bunların vatana sevdası yok. Millete aşkı yok. Olan yatırım yapar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!