Erdoğan, alanlarında ilk olan kadınlara plaket verecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, alanlarında ilk olan kadınlara plaket verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 15:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin alanlarında “ilk” olan kadınlara plaket verecek. AKP tarafından düzenlenen “Uluslararası İş’te Kadın Kongresi”nde kapsamında Erdoğan’ın plaket vereceği kadınlar arasında Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk, Avrupa ve Türkiye’nin ilk FİFA kokartlı hakemi ve milli maç hakemi Doç. Dr. Lale Orta, Türk Sineması’nın ilk kadın yapımcısı Mine Vargı, ilk Türk Dünya sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç gibi isimler de bulunuyor. Kongre’ye şarkıcı Gülben Ergen de katılarak bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası İş’te Kadın Kongresi”, 27 Kasım 2008 tarihinde, Ankara Bilkent Otel’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşecek.

İş hayatında kendilerini ispatlamış, çalıştıkları alanlara öncülük etmiş işçi, işveren, girişimci ve yönetici kadınların tecrübe ve birikimlerini aktaracakları kongreye; Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kırgızistan İş ve Sosyal Kalkınma Bakanı Abdullaeva Uktomhan Avazovna da katılacak.

ERDOĞAN’IN PLAKET VERECEĞİ KADINLAR

Kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin alanlarında “ilk” olan kadınlarına plaket verecek. Erdoğan’ın plaket vereceği kadınlar şunlar:

-Türkiye’nin ‘ilk’ kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk,

-İskandinav bilim ödülü alan ve Nobel tıp ödülüne aday gösterilen ilk Türk kadını Neva Çiftçioğlu,

-İlk kadın kaymakam Özlem Bozkurt Gevrek,

-Avrupa ve Türkiye’nin ilk FİFA kokartlı hakemi ve milli maç hakemi Doç. Dr. Lale Orta,

-Türk Sineması’nın ilk kadın yapımcısı Mine Vargı,

- İlk Türk Dünya sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç,

-İlk kaptan pilot Dilek Karabağlı,

-Ticari havayollarındaki ilk Türk kadın pilot Alev Kılıçkeser Hottin

-Dünyanın en yüksek noktası Everest’te zirveye tırmanan ilk Türk kadın dağcı Eylem Elif Maviş,

-İlk kadın itfaiyeci Sabiha Yalçın,

-İlk kadın belediye otobüs şoförü Suna Çolak,

-Tokat ilinde ‘ilk’ kadın girişimci Zekiye Koçaker,

-Desinatör ve Uşak el dokuma halı üreticisi Esma Kıvrak,

-Engelleri aşan ilk kadın bürokrat Hale Bacakoğlu.

GÜLBEN ERGEN KONUŞMA YAPACAK

Haberin Devamı

“Ekonomik Kalkınmanın Dinamiği Olarak Kadın”, “İş’te Kadın Perspektifi” ve “İş’te Kadın Başarı Öyküleri” başlıklarıyla “İş’te kadın” konusunun masaya yatırılacağı kongrenin; gelecekte kadınlarla ilgili yapılacak hukuki, siyasi ve sosyal uygulamalara rehberlik etmesi, kadınların işte yaşadıkları zorlukları gidermeye yönelik çalışmalara katkıda bulunması amaçlanıyor. Bir çok oturum ve sunum yapılacak kongreye şarkıcı Gülben Ergen de katılacak. Ergen, “Sanat Dünyasında ‘Anne Olma’ Faktörü” başlıklı bir konuşma yapacak. Kongre'ye Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanı Tülay Tuğcu da davet edilmiş ancak Tuğcu daveti kabul etmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!