Erdoğan, 5 bin YTL tazminat kazandı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, 5 bin YTL tazminat kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 13:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KanalTürk televizyonunda hazırlayıp sunduğu programında “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla gazeteci Tuncay Özkan ve televizyon kanalı aleyhine açtığı davada 5 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Haberin Devamı

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Özkan ve KanalTürk'ün avukatı Doğa Kavak katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Kavak ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Nevruz Üstün, davanın kısmen kabul edildiğini açıklayarak, Özkan ve KanalTürk televizyonunu Başbakan Erdoğan'a, yasal faiziyle birlikte 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

DAVA KONUSU

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Özkan'ın, 15 Nisan 2007 tarihinde, KanalTürk televizyonunda yayınlanan “Politika Durağı” adlı programda “Erdoğan'ın manevi şahsiyetine yönelik, kişilik haklarına tecavüz niteliğindeki tahkir ve tezyif edici, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunduğu” iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Dilekçede, Özkan'ın programda gazeteci Cüneyt Arcayürek ile diyalog şeklinde konuşmalar yaptığı ve bu konuşmaların bir bölümünde Başbakan Erdoğan'ı kastederek kullandığı ifadeyle “şahsiyet haklarına tecavüz kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulunulduğu” öne sürülerek, Özkan ve KanalTürk televizyonundan 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!