Erdoğan 3 çocuk çağrısını yineledi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan 3 çocuk çağrısını yineledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2009 13:22

Başbakan Erdoğan, daha önce ortaya attığı ve çok tartışılan '3 çocuk yapın' önerisini tekrarladı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRYAK Yaşlılık Konseyi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Örnek Kıdemli Vatandaşlar Kongresi'ne katıldı. 

 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada tartışmalı ‘en az 3 çocuk yapın’ savını yineledi ve dünya nüfusunun giderek yaşlandığına dikkat çekerek, bilimsel verilere göre Türkiye’nin mevcut genç nüfus avantajını koruyabilmesi için her ailenin en az 3 çocuk yapması gerektiğini, bu sayının 2’ye düşmesi halinde bile bunun, söz konusu avantajda gerileme sebebi olacağını söyledi.

 

Dünyadaki her toplumun, yaşlılarına gereken değeri vermek, onlara hak ettikleri hürmeti göstermek, onlardan ders almak durumunda olduklarını söyleyen Başbakan, tecrübenin önemine de Nasrettin Hoca’dan verdiği bir örnekle işaret etti:

 

Haberin Devamı

BANA DAMDAN DÜŞEN BİRİNİ GETİRİN

 

“.. Nasrettin Hocamızın ifade ettiği gibi, ‘Damdan düşen getirin,’ diyor ya, yani doktor getirin demiyor, damdan düşmüş, bir yerleri kırılmış! ‘Bana doktor getirin’ demiyor, herkes doktor arıyor, ‘Yok, yok’ diyor, ‘Bana, damdan düşen birini getirin’ diyor. Çünkü tecrübe bu kadar önemli."

 

ANA-BABAMIZI YAŞLANDIĞINDA YALNIZ BIRAKMAK VARLIĞIMIZA SAYGISIZLIKTIR

 

Yeni nesillerin yaşlıların hayat tecrübelerine bir yaşam tarzı bina etmesinin ülke geleceğinin de tartışmasız teminatı olacağını kaydeden Başbakan, “Babamız, anamız yaşlandığı zaman onları kendi başına bırakmayı varlığımıza saygısızlık olarak görüyorum" diyerek de genç nesillere bir uyarıda bulundu.

 

TECRÜBEMLE SABİTTİR

 

Yaşlılık döneminin, insanların sevgiye, güler yüze, okşanmaya muhtaç olduğu zaman olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun da kendi tecrübesiyle sabit olduğunu aktardı ve şunları kaydetti:

 

Haberin Devamı

MUHAFAZAKAR-DEMOKRAT KİMLİĞİMİZ İŞTE BUDUR

 

“AK Parti’nin muhafazakar-demokrat kimliğinin altına yatan felsefe işte budur; aile kurumunu korumak, sağlamlaştırmak, geleceğe taşımak, bizim en önemli misyonlarımızdan bir tanesidir."

 

ÜCRETSİZ TAŞIMA MÜJDESİ

 

Hükümet olarak yeni bir adım daha attıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların, devletin, belediyelerin taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağının müjdesinin verdi ve bunun çalışması içerisinde olduklarını duyurdu.

 

EN AZ 3 ÇOCUK YAPIN, 2 BİLE GERİLEME NEDENİDİR!

 

“Burası biraz beni ilgilendirdiği için üzerinde durmam lazım" diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 21’inci yüzyılın yaşlıların yüzyılı olacağını belirttiğini aktardı ve şu anki dünya nüfusunun 10’da 1’ini 60 yaş ve üstü oluştururken, sürekli artan bu rakamın 2050 yılında 2 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.

 

Haberin Devamı

Türkiye’nin ise mevcut durumda genç nüfusuyla dünyada farklı bir konumda bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'İş işten geçmeden' diyerek, vatandaşlara, en az 3 çocuk yapmaları uyarısını yineledi. Erdoğan, bunun, mevcut genç nüfus durumunun korunabilmesi adına yapılması gerektiğini savundu ve bunu yapılmış olan bilimsel araştırma verilerine dayandırdı. Erdoğan, söz konusu verilere göre çocuk sayısının 2 olmasının bile gerileme nedeni olduğunu kaydetti ve “Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız" savında bulundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!