Erdoğan: 2001'in en önemli olayı AKP'nin kurulması

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: 2001in en önemli olayı AKPnin kurulması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 11:33

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olumsuz anlamda yılın en önemli olayının Şubat krizi, en olumlu gelişmenin ise partisinin kurulması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 2001 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede, yeni yılın, giden yıla benzememesi dileğinde bulunarak, ``Çünkü 2001 yılı Türkiye açısından tam anlamıyla kayıp biryıl olmuştur`` dedi.

Yaşanan ekonomik kriz sonucunda, vatandaşların bir gecede en az yarı yarıya fakirleştiğini, yıllar boyu emek vererek, ter dökerek bin bir çabayla ve güçlükle kazanılan tüm birikimlerin bir gecede heba olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

``Bu kolay tahammül edilebilecek bir şey değildir. Milletimiz, diğer dünya milletlerinden farklı bir takım değerleri nedeniyle bu travmayı mümkün olduğunca az hasarla atlatabilmiştir.

2001 yılında Türk ekonomisi, ilk kez 2. Dünya Savaşı`ndan sonra yüzde 10 küçülmüştür. 1998 yılında 205 milyar dolar olan gayri safi milli hasılası 150 milyar dolara gerilemiş, fert başına düşen milli gelir, 3 bin 600 dolar iken 2 bin 300 dolara düşmüştür. Enflasyon artmaya devam etmektedir. Toplanan her 100 liralık vergiye karşılık 105 liralık faiz ödenmiştir.

Haberin Devamı

Yapılan hesaplara göre, son gelişmelerden sonra 13 milyon vatandaşımız ayda 43 dolara geçinmek mecburiyetinde kalmıştır.

Bugün dünyada para biriminin en düşük ve en bol sıfırlı paraya sahip ülkesi Türkiye olmuştur. Türkiye gelir dağılımı adaletsizliği yönünden dünyanın en kötü 5 ülkesinden birisi durumuna getirilmiş, nüfusun yüzde 25`i açlık, yüzde 59`si yoksulluk sınırında yaşamaktadır. Bir buçuk milyon, yeni işsizler ordusuna katılmıştır. 420 bin esnaf kepenk indirmek mecburiyetinde kalmıştır.``

RAKAMLARIN DİLİ

``Rakamların diliyle konuşmanın Türkiye`nin gerçeklerini yeterinceyansıtmayacağına inandığını`` kaydeden Erdoğan, yurt gezilerinde, ``sofranın diline muhatap olduğunu`` söyledi.

Durumun rakamların ortaya koyduğundan daha çok daha vahim görüntü çizdiğini kaydeden AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ``Türkiye`nin mevcut durumu gerçekten kötü. Ama hal Türkiye`nin layık olduğu bir haldeğildir. Türkiye bu ve buna benzer problemleri aşabilecek güçtedir`` diye konuştu.

Erdoğan, ülkenin yaşadığı olumsuzlukların nedeninin Türkiye`nin son derece kötü yönetilmesine bağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

``Dolayısıyla aciz, beceriksiz, basiretsiz bir yönetimle müjdeler vermek mümkün değil. Bu nedenle, umarım, 2002 yılında halkımız bu hükümetten kurtulur. Yeni ve güçlü bir iktidarla özgür, müreffeh, huzurlu geleceğinden emin insanların yaşadığı bir ülkenin vatandaşları oluruz.

Ben Türkiye adına gelecekten umutsuz değilim. ancak durum Ak Parti olarak bizim sorumluluğumuzu artırmaktadır.

Türkiye`de olumsuz anlamda yılın olayı Şubat krizi ise olumlu anlamda da AK Parti`nin kurulması olmuştur. Ak partinin kurulması bir çok açıdan Türkiye siyaseti için bir çok ilklerin yaşanmasına da vesile olmuştur.``

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!