Erdil, 'Oramiral'likten 'er'liğe düştü

Güncelleme Tarihi:

Erdil, Oramirallikten erliğe düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 13:14

Haksız mal edindiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Erdil, artık sivil bir vatandaş olacak. Erdil, rütbesi de alındığı için "er" statüsüne düşmüş oldu.

Haberin Devamı

Mahkumiyet kararının kesinleşmesinin ardından Erdil, rütbesiyle birlikte bugüne kadar aldığı madalyaları da iade etti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından 2 yıl 6 ay hapis cezasının yanı sıra ‘askerlikten çıkartılma’ cezasına çarptırılan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, hapisten çıktıktan sonra yaşamını sivil bir vatandaş olarak sürdürecek. Kuvvet komutanlığının ardından emekli olan Erdil, rütbelerini kullanamayacağı için rütbesiz asker olarak terhis edilmiş sayılacak. Erdil, aldığı cezanın ardından askeri kimlik kartına da iade etmek zorunda kalmıştı. Bu kararla birlikte Erdil ve ailesi askeri tesis ve kurumlara giremeyecek.

Seferberlik halinde kişilerin terhis olduğu son rütbesi esas alınıyor. Erdil, rütbesi alındığı için seferberlik halinde askerliğe "er" olarak çağrılacak. Ancak 69 yaşındaki Erdil, sefer görev emri gönderilmesinde 64 yaş sınırı olduğu için davet edilmeyecek.

TSK’dan emekli olan muvazzaf subaylara verilen, yaptığı hizmet nedeniyle teşekkür belgesi, hangi rütbe ve kadrodan emekli olduğunu belirten belge iki belge de Erdil'den geri alındı. Erdil’in gıyabında yapılacak işlem, daha sonra yazılı olarak Erdil’e iletildi. Rütbenin geri alınma işlemi, verilen hapis cezası çekilmeye başlanmadan yapıldı. Erdil, rütbesiyle birlikte bugüne kadar TSK mensubu olarak aldığı bütün nişan ve madalyaları da iade etmek zorunda kaldı.

KORUMALAR KALIYOR, SİLAH TAŞIYAMAYACAK

Erdil'in maaşında bir değişiklik olmayacak. Ancak, Erdil bundan böyle sivil vatandaş olduğu için hapisten çıktıktan sonra silah taşıyamayacak. Erdil'e verilen korumaların alınmayacağını belirten yetkililer, "Korumalar silah taşıyabilecek. Ancak, Erdil silah taşıyamayacak" değerlendirmesinde bulundular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!