Erdem için zamanla yarış

Güncelleme Tarihi:

Erdem için zamanla yarış
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 23:21

KKTC’de sağ ayağı kopan 10 yaşındaki Erdem’i İstanbul’a getiren THY uçağı, bekleyen ambulansa yetişmek için Atatürk Havalimanı’na ‘öncelikli’ iniş yaptı, küçük çocuk yetiştirildiği hastanede hemen ameliyata alındı.

Haberin Devamı

KKTC’den Türkiye’ye uzanan zamanla yarış, önceki gün öğleden sonra yaşandı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Güzelyurt’taki Kuzey Kıbrıs kampusunda çalışan Sadık ve Nurgül Hırka çiftinin 10 yaşındaki oğulları Erdem, aile arkadaşları Muharrem Kural’ın narenciye bahçesine gitti. Kural, traktöre bağlı çapa makinesiyle bahçede çalışırken, küçük Erdem de traktörün çamurluğuna oturdu. Ancak küçük çocuk, traktör hareket halindeyken dengesini kaybederek yere düştü. Arkadan gelen çapa makinesi de üzerinden geçerek sağ ayağını bileğinden kopardı.

THY UÇAĞI SON SÜRAT İNDİ

Kanlar içinde kalan küçük Erdem, önce Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada küçüğün kan kaybı durdurulmaya çalışıldı. Bu bir ölçüde başarılsa da ailenin isteği üzerine, Erdem önceki akşam hızla THY’nin saat 19.00’daki Lefkoşa-İstanbul seferine yetiştirildi.

Haberin Devamı

Bu sırada İstanbul Memorial Hastanesi ile temas kuruldu ve bir ambulans Atatürk Havalimanı’nda beklemeye başladı. THY uçağı, İstanbul semalarına varınca kontrol kulesinden ‘öncelikli’ iniş talebinde bulundu.

Erdem için zamanla yarış

‘ACİL’ KÖRÜĞÜNDEN AMBULANSA

Bu acil durum nedeniyle izin hemen verildi ve uçak ambulansın beklediği acil durum körüğüne yanaştı.

Sedye ile uçaktan alınarak ambulansa taşınan Erdem, Şişli’deki Memorial Hastanesi’ne götürüldü. Hürriyet’in hastane yetkililerinden aldığı bilgilere göre, ağır kan kaybıyla gelen Erdem, hemen ameliyata alındı. Hayati tehlikesi bulunan küçüğün kan kaybı durduruldu, ancak özel bir kutu içinde getirilen kopan ayak ağır doku hasarı nedeniyle yerine dikilemedi. Ameliyat sonrası küçük Erdem yoğun bakıma alındı.

AYAĞI KURTARILAMADI 

Aşırı kan kaybıyla Memorial Şişli Hastanesi’ne getirilen Erdem Hırka hemen ameliyata alındı, kanaması durduruldu. Ancak kopan uzuv büyük zarar gördüğü, doku-damar uyumu sağlanamadığı için ayağı dikilemedi. Hayati tehlikesi bulunmayan küçük Erdem Hırka, birkaç gün yoğun bakım ünitesinde tutulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!