Erdal İnönü kabri başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdal İnönü kabri başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 13:11

Tedavi gördüğü ABD'nin Houston kentinde 81 yaşında vefat eden eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü törenle anıldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Erdal İnönü'nün Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Törene katılan İngiliz Parlamenter Ann Clwyd, yaptığı kısa konuşmada, Erdal İnönü'nün kendisinin yakın dostu olduğunu belirterek, İnönü'yü, “büyük bir fizikçi ve politikacı” olarak tarif etti. Clwyd, Erdal İnönü'yü daima hatırlayacağını sözlerine ekledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erdal İnönü'nün siyasi yaşamını, genel başkanken bıraktığını anımsatarak, İnönü'nün koltuk peşinde değil, Türkiye peşinde koştuğunu dile getirdi.

Sarıgül, sağlığında İnönü'yü üzdüğünü ve vefatından önce hastanede ziyaret edip kendisinden helallik aldığını ifade ederek, siyasette Erdal İnönü'nün üslubunu benimsediğini söyledi.

Haberin Devamı

Törene, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Ercan Karakaş ve eşi sanatçı Müjde Ar ile Celal Doğan'ın yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Törenin ardından katılanlara lokum dağıtıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!