Erdal İnönü İzmir'de de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdal İnönü İzmirde de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 14:03

Tedavi gördüğü ABD'nin Houston kentinde 81 yaşında vefat eden eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün birinci yıl dönümünde İzmir'de de törenle anıldı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir'i Sevenler Platformu tarafından Lozan Barış Anıtı önünde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, CHP İl Genel Sekreteri Mahmut Özçift, SHP İl Başkanı Tamer Akçam ile İzmirliler katıldı.

İzmir milletvekilliği de yapan Erdal İnönü'nün gönlünde İzmir'in ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, çok iyi
yetişmiş kaliteli bir bilim adamı, aynı zamanda da çok önemli görevlerde bulunmuş devlet adamı olduğunu anlattı.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da, Erdal İnönü'nün Türk siyasi tarihinde çok önemli görevler üstlendiğini, bir bilim adamı olarak siyasette bu düzeye gelmesinin yürek isteyen bir iş olduğunu belirtti. Tunçağ, Erdal İnönü'nün İzmir ile bütünleşmesi için Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir büst hazırlığı yapacaklarını söyledi.

Erdal İnönü'nün çok sevdiği ve her İzmir'e gelişinde ziyaret ettiği Dikili'nin Belediye Başkanı Osman Özgüven, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cihan Türsen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Hüsnü Oral da İnönü ile ilgili anılarını anlattı.

Konuşmaların ardından konuşmacılara, üzerinde Erdal İnönü'nün resminin bulunduğu vefa ve dostluk madalyaları, İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu tarafından takıldı.

Kocaoğlu'na madalyasını ise, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven taktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!