Erciyes Dağı’na gece kar yağdı

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Dağı’na gece kar yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 15:48

ERCİYES Dağ’ına gece kar yağdı. Ancak, az miktardaki kar, günün ilk ışıklarıyla birlikte eridi. Erciyes Dağı, karlı görüntüsüyle eski günlerine de kavuşmuş oldu.

Haberin Devamı

Küresel ısınma ile birlikte Haziran’da karları eriyen Erciyes Dağı’na ilk karın Ağustos’da düşmesinin ardından bu gece de ikinci kez kar yağdı. Gece başlayan ve geç saatlere kadar süren kar yağışı ile birlikte Erciyes, beyaz gelinliğine kavuştu. Ancak, kar miktarı az olunca, günün ilk ışıklarıyla birlikte karlar da eridi.
Dağa kar yağdığını gören bir çok kişi Erciyes Turizm Merkezi’ne giderek sezonun ilk karın keyfini yaşadı. Erciyes’e bu sezon itibariyle ikinci karın yağdığını belirten Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, “Her yıl beyaz dorukları ile görmeye alışık olduğumuz Erciyes Dağı, geçen yılki karın az yağması nedeniyle Haziran-Temmuz civarında tamamen eridi. Ağustos ayının sonlarına doğru sezonun ilk karı yağdı. Ancak az olması nedeniyle de hemen eridi. İnşallah bundan sonra artık Erciyes’imizde alışık olduğumuz beyaz görüntüsü ile görmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!