Erciyes alarmı

Güncelleme Tarihi:

Erciyes alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tekir Yaylası'na ruhsatlı silah bile sokulamayacak

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile 6 bakanının yanı sıra yaklaşık 400 bin kişinin gelmesi beklenen 11'inci Erciyes Zafer Kurultayı için Tekir Yaylası didik didik arandı. 11'inci Erciyes Zafer Kurultayı öncesi, Erciyes dağının 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Tekir yaylasında jandarma ve polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kurultay alanına ruhsatlı dahil silah alınmaması kararlaştırıldı, tepelere keskin nişancılar konuldu.

MHP teşkilatlarına gönderilen yazıda, kesinlikle silah atılmaması, silah atanların yakalanması, olay çıkmaması, çıkaranların engellenmesi istendi. Erciyes dağında hafta sonunda görev yapan polis ve askerin dışında, ruhsatlı da olsa hiç kimsenin silah taşımasına izin vermeyecek. Ruhsatlı silahlara tutanakla geçici olarak elkonulacak. Kurultay sonrası, bu silahlar sahiplerine teslim edilecek.

Çadıra gözaltı

MHP'liler bu yıl Erciyes Dağı'nda 11'ncisi gerçekleştirilecek Zafer Kurultayı için 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylası'nı doldurmaya başladı. Akın akın gelen MHP'liler birkaç noktada güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra çadırların bulunduğu bölgeye alınıyor. Güvenlik tüm çadırları kontrol altında tutuyor. Merhum Alparslan Türkeş'in de silah atılmasını yasakladığı Zafer Kurultayı'nın bu yıl da ‘silahsız’ geçmesi için tüm önlemler alındı.

Bütün gün gözlenecek

Erciyes Zafer Kurultayı'na bu yıl 400 bin MHP'linin katılması bekleniyor. Önlemler de buna göre alındı. Güvenlik güçleriyle birlikte partili görevliler, kalabalığa sızabilecek provokatörlere karşı dikkatli olacak. Silah atanlar ve kışkırtıcılar, jandarmanın Kurultay alanını tepeden gören noktalara koyduğu Nikon marka dev dürbünlerle izlenip yakalanacak.

8 tabanca bulundu

Son 24 saatte çadırlarda ve belli noktalarda yapılan aramalarda jandarma ruhsatlı 8 tabanca, 2 av tüfeği buldu.

Herkes görevde

Erciyes'te, aralarında kadınların da bulunduğu 900 polis ve 490 jandarma görev yapacak. Kadın polisler Tekir Yaylası'na çıkan kadınları didik didik aramadan geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!