Erciş'teki enkazlar tehlike saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Ercişteki enkazlar tehlike saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 14:35

VAN’ın Erciş İlçesi’nde 7.2’lik depremde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, henüz yıkımı tamamlanmayan ağır hasarlı binalar da büyük tehlike oluşturuyor.

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen 7.2’lik depremin en çok vurduğu Erciş İlçesi’nde enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binalırın yıkım çalışmaları sürdürülüyor. Ancak ağır hasar alan ve yıkım kararı bulunan binaların halen yıkılmaması da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tehlike saçan ve her an çökme tehlikesi bulunan bu binalar, hala bölgede yaşayanların da psikolojisini etkiliyor. Bu binaların insanların en fazla yoğun olduğu çarşı merkezinde olması da tehlikeyi beraberinde getiriyor.

Ağır hasar alan ve üzerine ’Tehlikeli ve Yasak’ tabelasının asılmasının hiçbir öneminin olmadığını belirten vatandaşlar, "Erciş’te meydana gelebilecek bir depremde bu binalar çöker. Ve binaların etrafında insanlar dolaşıyor. Deprem olmasına da gerek yok binalar her an çökebilir. Bu binalar çökerse altında birçok kişi hayatını kaybedebilir. Biz bunların en yakın zamanda kaldırılmasını istiyoruz. Bu bizim psikilojimizide etkiliyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!