Erbilgin Yalısı internetten satışta

Güncelleme Tarihi:

Erbilgin Yalısı internetten satışta
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 28, 2008 11:53

İstanbul Boğazı'nın en güzel yerinde yer alan ve dünyanın en pahalı yalıları arasından gösterilen Ankara'lı Erbilgin Ailesi'ne ait Erbilgin Yalısı, internetten alıcı bekliyor.

Haberin Devamı

Yalının fotoğrafları için tıklayın

Ankara'da faaliyet gösteren Ez Emlak tarafından hurriyetemlak.com'da satışa çıkarılan yalı için tam 100 milyon dolar isteniyor.

64 odası bulunan yalı tam 127 yıllık. Bodrumla birlikte 4 katlı inşa edilen yalının duvarları 22 ayar altın varak rokoko işlemeler ile kaplı. Denize 60 metre rıhtımı olan yalı, Kıbrıslı Yalısı'ndan sonra Boğaziçi'nin en uzun rıhtımına sahip yalısı. 2808 m2 bahçe içinde, 3630 m2 kullanım alanlı, 700 m2 taban oturumlu Erbilgin Yalısı aynı zamanda dünyanın en pahalı yalıları arasında bulunuyor.

90 MÄ°LYON DOLARA VERMEDÄ°LER

Ez Emlak yetkilisi Emel Karancak, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Erbilgin Ailesi ile olan özel ilişkileri nedeniyle yalının satış haklarının ve tapusunun kendilerinde olduğunu belirtti. 3-4 ay öncesine kadar yalıya yoğun bir ilgi olduğunu ve çetin pazarlıkların yaşandığını söyleyen Karancak, fiyatın en son 90 milyon dolara kadar çıktığını, ancak Erbilgin Ailesi'nin bu fiyata yalıyı vermediğini belirtti. Karancak, son günlerde ise piyasalardaki genel durumla alakalı olarak ilginin azaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Yalıya olan ilginin ağırlıklı olarak yurtdışı kaynaklı olduÄŸunu belirten Karancak, "Özellikle Körfez ülkelerinden gelenler büyük ilgi gösteriyor. Avrupalı da var ama asıl olarak Körfez sermayesi ilgili" diye konuÅŸtu.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!