Erbakan'lı törende kadın gazeteciye dayak

Güncelleme Tarihi:

Erbakanlı törende kadın gazeteciye dayak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2001 02:05

Kağıthane Belediye Başkanı'nın adının verildiği salonun açılışında Erbakan'ın koruması, ATV Muhabiri Mehveş Koçak'ı yumrukladı. Koruma anında ortadan kaybedildi. Partililer de, korumanın bulunmasını isteyen diğer gazetecilere saldırdılar.

Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile SP Lideri Recai Kutan'ın birlikte katıldıkları Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban'ın adını taşıyan, ‘Arif Calban Kültür Merkezi’ açılışında, Erbakan'ın korumalarından olduğu öne sürülen bir kişi ATV muhabiri Mehveş Koçak'ı yumrukladı. Bazı partililer de korumanın bulunmasını isteyen gazetecilere saldırdı. Kolundan tutularak uzaklaştırılan ve bir daha ortaya çıkarılmayan koruma için, hiçbir girişimde bulunulmaması gazetecileri çileden çıkardı ve töreni izlemeyerek, olayı protesto ettiler. Mercedes marka bir otomobile binerek Kutan'la birlikte, törene katılan Erbakan, burada, Erbakan nerede, biz oradayız’, ‘Mücahit Erbakan sloganları ve ‘İşte Erbakan’sız Türkiye'nin hali' pankartlarıyla karşılandı.

SÜRTÜK DİYE BAĞIRDI

Yoğun izdihamdan dolayı gazeteciler, açılışı bile görüntülemekte güçlük çektiler. Daha sonra ise konuşmacıların yapılacağı salona geçildi. Burada da partililerin ve davetlilerin çokluğu dolayısıyla, itiş kakış yaşandı. Erbakan ve Kutan salona girerken korumaları da salon girişinde bekleyen gazetecileri görmelerine rağmen, gelişi güzel itip kakmaya başladılar. Koruma olduğu öne sürülen bir kişi ise tripotlarının (kamera ayağı) yıkılmamasını isteyen ATV muhabiri Mehveş Koçak'a, ‘‘Sürtük’’ diye bağırdı ve yumruk attı. Yumruğu yiyince neye uğradığını şaşıran ve gözyaşlarına boğulan Koçak'ın yardımına ise meslektaşları yetişti.

KORUMA HEMEN ORTADAN KAYBEDİLDİ

Koruma, diğer partililer tarafından kolundan tutularak uzaklaştırıldı ve bir daha da ortaya çıkmadı. Bunun üzerine gazeteciler, korumanın bulunmasını istediler. Bazı partililer ‘bulma’ sözü verdilerse de, koruma bir daha gözükmedi. Kargaşa ve tartışmalar protokol önündeki sahnede de sürdü ve bazı partililer gazetecilerin üzerine yürüdü. Ne Erbakan, ne de Kutan'dan olayla ilgili bir açıklama gelmedi. Gazeteciler daha sonra arkadaşlarına ve kendilerine yapılan saldırıyı protesto amacıyla tören alanını terketti.

Yüzüme yumruk attı

Mehveş Koçak, gözyaşları içinde olayı anlatırken, ‘‘Tek amacım tripota sahip çıkmaktı. Salona girişte bir kişi, ‘Kaldırın bunları' diye bağırıyordu. Ben ise tripotların devrilmemesini istedim ve sarıldım. O ise geriye dönerek beni buldu ve yumruğu suratıma vurdu. Sonra da kaçtı’’ dedi. Olay sırasında Koçak’ın yanında bulunan BRT Muhabiri Işıl Özdem ise ‘‘Vurmakla kalmadı ayrıca ‘sürtük' diye bağırdı’’ dedi. Yaşanan tartışma ve kavgalardan kamerası bozulan Flash TV kameramanı Hakan Aslan da, ‘‘Hem kameram bozuldu. Hem de hırpalandım’’ diye konuştu.

Gözlerinin önünde

Kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan ile SP Genel Başkanı Recai Kutan, Kağıthane'deki Arif Calban Kültür Merkezi'nin açılışını yapmak için dün Ankara'dan İstanbul'a aynı uçakla geldiler. Atatürk Havalimanı'ndan çıkışta 34 UM 233 plakalı siyah, Mercedes marka otomobilde, eskilerin ‘şoför mahalli’ dediği ön koltuğa Erbakan, onun tam arkasına ise Kutan oturdu. Ne Erbakan, ne de Kutan, kadın gazetecinin yumruklanmasına, diğerlerinin hırpalanmasına en ufak bir tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!