Erbakan'ın hapis cezasına erteleme talebi

Güncelleme Tarihi:

Erbakanın hapis cezasına erteleme talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 10:59

“Kayıp trilyon” davasında, “Özel belgede sahtecilik” suçundan aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infazının 4. ertelenme süresi dolan Necmettin Erbakan'ın, avukatları aracılığıyla cezasının bir kez daha ertelenmesine yönelik dilekçe ve sağlık raporunu Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, yaptığı açıklamada, Erbakan'ın, cezasının ertelenmesine ilişkin talepte bulunduğu dilekçesiyle, bu konuda aldığı sağlık raporunun avukatları tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi.

Ankara Numune Hastanesi'nden alınan raporda, Erbakan'ın eski rahatsızlıkları olan böbrek yetmezliği, davranışlarda eksiklik ve hareket kısıtlılığının yer aldığını ifade eden Konuklar, “Sağlık raporunu Adli Tıp Kurumu'na gönderip, sonucu bekleyeceğiz” dedi.

Necmettin Erbakan hakkında, “Kayıp trilyon” davasında verilen hapis cezasının infazı, son olarak 14 Temmuz 2005'te ertelenmiş, süre 14 Ocak Cumartesi günü sona ermişti.

AVUKAT AYYILDIZ: MÜVEKKİLİMİN DURUMU RAPORLARLA SABİT, KENDİSİ RAHATSIZ
  
Necmettin Erbakan'ın avukatı Bayram Ali Ayyıldız, “Müvekkilimin durumu raporlarla da sabit, kendisi rahatsız” dedi.
  
Ayyıldız, yaptığı açıklamada, Erbakan'ın cezasının ertelenmesine ilişkin dilekçeyi Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiklerini ve sonucu bekleyeceklerini, taleplerinin kabul edilmesi halinde infazın 6 ay daha erteleneceğini söyledi.
  
Bekleme sürecinde, bundan sonra ne yapılabileceğini değerlendireceklerini ifade eden Ayyıldız, “Talebimizle birlikte 3 Ocak'ta Ankara Numune Hastanesi'nden alınan sağlık raporunu da sunduk. Müvekkilimin durumu raporlarla da sabit, kendisi rahatsız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!