Erbakan'ın Çevik Bir imzalı belge ısrarı

Güncelleme Tarihi:

Erbakanın Çevik Bir imzalı belge ısrarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Başbakan Yılmaz ve DYP Lideri Çiller'le başlattığı görüşme turunu, dün de Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve DTP lideri Hüsamettin Cindoruk'la sürdürdü. Erbakan, bugün de Baykal ve Muhsin Yazıcıoğlu ile görüşecek.

Erbakan'ın, bu görüşme turuyla siyasi partiler ve seçim yasalarında yapılacak küçük rötuşlarla, bağımsız milletvekili olmasının YSK engeline takılmamasını garantiye almaya çalıştığı belirtiliyor.

Ecevit bir soru üzerine, RP liderinin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in imzası bulunan bir yazıdan çeşitli bölümler okuduğunu açıkladı. Ecevit, ‘‘Böyle bir belgeyi biz Başbakanlık'ta bulamadık. Belgenin fotokopisini çekmek için izin istedim. Ancak bunu uygun görmedi’’ dedi. Ecevit, RP liderinden, ‘‘Gerekçeli karar yayınlanmadan önce seçime gidilmesi’’ yönünde bir önerinin de gelmediğini söyledi.

Alınan bilgiye göre Erbakan, Ecevit'in birkaç kez belgenin örneğini istemesine rağmen olumlu yanıt vermedi. Erbakan, ‘‘Belgenin içeriği ANAP'lılarca basına sızdırıldı. Çok ayıp oldu’’ diye yakındı. Ecevit ise, ‘‘Belgeyi vermezseniz bir şey yapamayız. Başbakanlığa sordum böyle bir belge kayıtlarında yok’’ deyince Erbakan, ‘‘Başbakanlığa gönderilmemiş, başka birimlere dağıtılmış’’ demekle yetindi.

Erbakan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman ile ilgili bir anısını anlattı. Bir yasal düzenlemenin yapılamaması karşısında Koman'ın, kendisine karşı, ‘‘Eğer yasal boşluk olursa, doldurulur’’ şeklinde sert bir üslup kullandığını kaydeden Erbakan ‘‘Ben de buna hakları olmadığını söyledim’’ dedi.

Erbakan, Ecevit'ten sonra bir süre de Cindoruk'la görüştü. Cindoruk, görüşmeden sonra, Erbakan'ın, demokratikleşme ve insan hakları konusundaki iyileştirmelere katkı istediğini vurguladı. DTP lideri, ‘‘Biz zaten bu katkıyı vereceğimizi peşinen söylemiştik’’ dedi. Cindoruk da Erbakan'ın kendisine Bir'le ilgili bir kağıt okuduğunu, ancak içeriğinin aklında kalmadığını söyledi. Cindoruk, ‘‘Bunlar önemsiz miydi?’’ sorusuna ‘‘Onun önemini Erbakan'a sorun’’ karşılığını verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!