Erbakan'dan yeni 'ferahlık dönemi'ne start

Güncelleme Tarihi:

Erbakandan yeni ferahlık dönemine start
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2001 00:00


Fazilet Partisi'nin kapatılma kararının ardından siyasetteki yeni dengelerin ne olacağı tartışılırken, kapatılan Refah Partisi'nin (RP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, yeni dönemin başladığı mesajını verdi. Erbakan, ''Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yeryüzünde refahın, aydınlığın yeni ferahlık dönemini başlatıyoruz'' dedi.

Erbakan, Milli Gazete tarafından dün akşam düzenlenen etkinliğe katılmak üzere geldiği Bursa'da, çok sayıdaki araçtan oluşan konvoy eşliğinde şehir turu attıktan sonra, Emir Sultan Camii'nde akşam namazı kıldı.

OSMANLI PAYİTAHTININ BAŞKENTİ

Buradan Atatürk Spor Salonu'na girişinde ''Mücahit Erbakan'' sloganlarıyla karşılanan Erbakan, salondakileri başparmağını havaya kaldırarak ''Refah selamı'' ile selamladı.

Erbakan, salondaki coşkulu kalabalığa karşı Allah'a şükrettiğini belirterek, ''Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yepyeni devri başlatmanın sevincini yaşadığını'' söyledi. Erbakan, bu coşkunun 3 manasının olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Birincisi, yanlış düşünen ey gafillere sesleniyorum: Halkı yok sayıyorsunuz. Ama, hata içerisindesiniz. Zulüm, hiçbir zaman payidar olamaz. İkincisi, biz davasına inanan insanların yeniden büyük Türkiyekurma inancı, haksızlığa uğradıkça daha da artacak ve güçlenecektir. Üçüncüsü, FP kapatıldığı için üzülüyorsunuz, biliyorum. Şimdi, yepyenibir dönemin başlangıcının sevincini yaşayın. Sizin bu büyük coşkunuz sürdükçe, geçmişteki partilerin genel başkanı ve başbakan olarak geldiğim Bursa'ya yıldırım olarak, üftade olarak geleceğiz.''

BU DAVA SÜRECEK

Erbakan, davalarının daha da büyüyerek, süreceğine inandığını, bugünlerde Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden kapatılan RP'ye ilişkin davanın sonucunun açıklanmasını beklediklerini, kararın parti kapatmanın yanlışlığını ortaya çıkaracağını savundu.

Kendilerinin, emeklinin ve esnafın umudu olduğunu ileri süren Erbakan, ''Allah'ın izniyle büyük davamızın inancıyla yolumuza daha da büyüyerek devam edeceğiz. Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yeryüzüne Refah'ın, aydınlığın yeni ferahlık dönemini başlatıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, Erbakan'ın konuşması sık sık ''Erbakan hocamız, feda olsun canımız'', ''Hocamıza sadakat şerefimizdir'' ve ''Erbakan neredebiz oradayız'' sloganlarıyla kesildi. (Bursa/aa)




Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!