Erbakan'dan eski öğrencilerine kabine uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Erbakandan eski öğrencilerine kabine uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2009 14:06

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik değişiklik tartışmalara ilişkin, “Bir uyarımız lazım gelirse söyleyeceğimiz şey şudur; değişiklikten önce milli görüş gömleklerini giymeye bakın, yoksa değişiklik bir şey ifade etmez” dedi.

Haberin Devamı

Erbakan, İlci Otel'de düzenlediği basın toplantısında, İran ziyaretine ilişkin bilgi verdi ve gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

“İran ve Türkiye'de bilahare D-8'ler ve diğer Müslüman ülkeler (D-60'lar) ile halkı ezilen diğer ülkelere (D-100'ler) teşmil edilmek üzere bir takım işbirliği merkezleri kurulmasına ihtiyaç vardır” diyen Erbakan, bu merkezlerin birbiriyle koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Erbakan, “Yeni bir barış ve saadet dünyasının kurulması için ilk adımları atmak üzere Türkiye'de Saadet Partisi, İran'da ise Ayetullah Harrazi'nin genel başkanlığını yaptığı partinin öncülük yapmasının uygun görüldüğünü” belirterek, “Hiç şüphesiz, yürütücülük görevini yapacak olan partilerin kendi ülkelerinin kanunları ve nizamları içinde çalışmalarının temel esas olacağı da bu müzakerelerin tartışmasız ön şartı olarak kabul edilmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erbakan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinjead'ın, AK Parti iktidarına ve ekonomik gelişmelere ilişkin bakışına yönelik bir soru üzerine, “Türkiye ile dostuluğa çok büyük önem veriyor. O itibarla Türkiye ile ilişkileri en ileriye götürmek için hususi bir gayret içerisindedir, büyük bir sevgisi, hayranlığı var. Türkiye'nin en yakın dost ve kardeş ülkesi olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışan bir insan. Biz ülkemizin dahili işlerini orada söz konusu yapmadık” dedi.

Erbakan, bir başka soruyu yanıtlarken de İran'da hem devlet erkanıyla hem de kendilerine davet eden parti genel başkanıyla görüştüklerini belirterek, “Hepsinin Saadet Partisi'ne büyük sevgi ve sempatisinin olduğunu gördük” diye konuştu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARI

“Gündemde kabine revizyonu var, eski öğrencilerinize bir uyarınız olabilir mi?” sorusunu Erbakan, “Bir uyarımız lazım gelirse söyleyeceğimiz şey şudur; değişiklikten önce milli görüş gömleklerini giymeye bakın, yoksa değişiklik bir şey ifade etmez” diye yanıtladı.


Necmettin Erbakan, “Ergenekon” soruşturmasına ilişkin bir soruya da, “Konu hakkında bir bilgimiz yok. İkincisi yargıya intikal etmiş konular
hakkında konuşmak doğru değil” karşılığını verdi.

ABD BAŞKANI OBAMA'NIN AÇIKLAMASI

Erbakan, “Ermenistan ile ilişkilerde son günlerde atılan adımlar olduğunun” belirtilmesini üzerine, şunları söyledi:
“Bu tabii Amerikalıların arzusuyla yapılan bir husustur. Azerbaycan'a karşı yapmış olduğu büyük haksızlıkla, haksız işler ortada dururken Ermenistan ve Amerika emrediyor diye dostluk kurmak yanlış bir politikadır. ABD'nin diğer emirleri yerine getirildiği gibi bu emir de yerine getiriliyor ne yazık ki. Biliyorsunuz her seferinde kendilerini ikaz ediyoruz. Bir kere daha bu münasebetle ikaz ediyoruz ki önce Ermenistan tarafından, Azerbaycan'a karşı gerekenler yerine getirilsin. Ondan sonra ancak kendileriyle konuşulabilir. Yoksa Azerbaycan bizim en yakın kardeş ülkemiz, bizim devamımız sayılır.”

Haberin Devamı


Necmettin Erbakan, “ABD Başkanı Obama, 24 Nisan ile ilgili olarak, 'soykırım' demedi, 'mezalim' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, “Ha Ali Veli, ha Veli Ali” diye yanıtladı.

İran'ın, ABD Başkanı Obama ile ilgili görüşünün ne olduğuna ilişkin soru üzerine Necmettin Erbakan, “İran'ın görüşü 'bekle gör' görüşü. Sözlere aldanmıyorlar. Fiilen ne yapacak ona bakıyorlar. Bunda da çok haklılar çünkü tatlı sözler bir şey ifade etmiyor. Obama'nın çevresi de malum o sebepten dolayı
fevkalade dikkatli olmak lazım geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!