Erbakan'dan Erdoğan'a çağrı: Milli Görüş'e dön

Güncelleme Tarihi:

Erbakandan Erdoğana çağrı: Milli Görüşe dön
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 20:58

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB ile müzakerelerin başlaması sonrası Ankara Kızılay Alanı'nda kutlama yaptığını hatırlatarak, “Biz geldiğimizde Kızılay Meydanı'nda İslam Birliği'nin fişeklerini atacağız” dedi.

Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin, İzmir Gündoğdu Alanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ekonomik yıkım, manevi tahribat ve dış politika faciasına neden olduğunu savundu.

ABD'nin, Türkiye'yi Irak'a çekerek Hizbullah ile karşı karşıya bırakmayı hedeflediğini savunan Erbakan, AK Parti ve CHP'nin “siyonizmin kuklaları” olduğunu, yine siyonizmin emrinde olan medyanın Saadet Partisi'ni insanların gözünden kaçırmaya çalıştığını ileri sürdü.

“MİLLİ GÖRÜŞE DÖN”

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Erbakan, “Milli Görüş gömleğini çıkardın, gittin onların ordusuna asker yazıldın. Bu memleket çok iktidar gördü. Ama saf değiştiren batıl safına geçen senden başka kimse olmadı. Bu yolda yaptıklarından dolayı tövbekar ol, yeniden Milli Görüş'e dön. Bunun arkası yok” dedi.

Ekonominin IMF'ye teslim edildiğini iddia eden Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başbakan Erdoğan (Benim yapacaklarım var, cumhurbaşkanı bana mani oluyor) diyor. Sen 400 milyar dolarlık milli gelirin 200 milyarını dış güçlere verirken cumhurbaşkanı sana 'ver' mi dedi? (Bana muhtıra veriyorlar) diyorsun. Muhtıralar karşısında dik duracaksın. YÖK sana (höt) dedi mi, sen 2 kat kaçıyorsun. CHP ne derse onu yerine getiriyorsun.”

Hükümetin AB'ye üyelikle ilgili çalışmalarını da eleştiren Erbakan, AB'nin ahlak olarak bir çöküntü içinde olduğunu, Türkiye'nin böyle bir birlik içinde bulunamayacağını söyledi.

Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın AB ile müzakerelerin başlaması sonrası Ankara Kızılay Alanı'nda kutlama yaptığını ifade ederek, “Biz geldiğimizde Kızılay Meydanı'nda İslam Birliği'nin fişeklerini atacağız. Yeni bir dünyanın fişeklerini atacağız” diye konuştu. Erbakan, konuşmasını kürsünün yanına kurulan koltuktan yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!