Erbakan'a rest

Güncelleme Tarihi:

Erbakana rest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

DGM tarafından 10 ay hapse mahkûm edilen Recep Tayyip Erdoğan'ın FP Yönetimi'ne sunduğu eylem planının Erbakan tarafından geri çevrilmesi ipleri gerdi. Erdoğan, Erbakan'a ‘‘Bir süre beklerim. Partim bir şey yapmazsa, istediğimi yapmakta kendimi özgür hissederim’’ mesajını yolladı.

Fazilet Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, partisiyle ipleri koparma noktasına getiren son dakika gelişmesiyle çalkalanıyor. Erdoğan'ın, önerdiği eylem planını geri çevirip, ‘Otur oturduğun yerde’ mesajı gönderen Necmettin Erbakan'a, ‘‘Bir süre beklerim. Partim bir şey yapmazsa, istediğimi yapmakta kendimi özgür hissederim’’ yanıtını vermesi, FP kulislerine bomba gibi düştü. Bu gelişme Erdoğan'ın Erbakan'a ilk ciddi ‘muhtıra’yı verdiği yorumlarına neden oldu.

Diyarbakır DGM'nin verdiği ve sonunda kendisine ömür boyu siyasi yasak getirebilecek 10 aylık mahkûmiyet kararının da baskısıyla bunalan Erdoğan'ın mesajı, FP'den kopma sinyali değerlendirmelerine de yol açtı. Kulislerde, Erdoğan'ın bu tavrıyla, parti içinde kendisine liderlik konusunda bir gelecek görememesi halinde yakın bir tarihte koparak, kendi partisini kurabileceği yorumları da yapılıyor. DGM'nin kararının ardından Erdoğan'ın çevresinde çok sayıda milletvekilinin toplandığı ve tabandan da çok büyük destek görmeye başladığı anımsatılıyor. Bu nedenle de Erdoğan'ın FP'den kopması halinde, büyük bir kitleyi sürükleyebileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ı partisiyle ilişkilerini koparma noktasına getiren gelişme, parti yönetimine sunduğu ‘eylem planı’nın, Erbakan tarafından geri çevrilmesiyle başladı. Eylem planında, İstanbul'dan başlayıp, bütün illeri kapsayacak seri mitingler düzenlenmesinin yanısıra, binlerce araçla Boğaz Köprüsü dahil İstanbul trafiğinin bir gün süreyle felç edilmesi de yer alıyor. Erbakan'ın buna karşı çıkarken, ‘‘Bu, malumun ilanı olur. Bunu her zaman yapabileceğimizi, düzenleyeceğimiz her mitinge yüzbinlerce insanı toplayabileceğimizi herkes biliyor. Gerek yok’’ dediği bildirildi. Erbakan FP yöneticileri aracılığıyla Erdoğan'a da, ‘‘Sakin ol, otur oturduğun yerde. Biraz bekle bakalım neler olacak. Şu anda ortamı gereksiz bir biçimde daha da germeye hiç gerek yok’’ mesajını gönderdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!