Erbakan'a öneri: Gir ve içerde öl

Güncelleme Tarihi:

Erbakana öneri: Gir ve içerde öl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Adalet Komisyonu'nda Erbakan'ın cezasını evde çekmesini sağlayacak yasa teklifi görüşülürken, AKP’li Mahmut Durdu ilginç bir öneride bulundu. Durdu 'Erbakan'ın yerinde olsam, cezaevine girer, orada ölürüm' dedi.

KAPATILAN RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, cezasını evinde çekmesini sağlayacak yasa teklifi dün TBMM Adalet Komisyonu'nda tartışmalı oturum sonrası kabul edildi. AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, "Ben olsam bu tarihi fırsatı kullanır, cezaevine girer, orada ölürüm, kaderimi orada beklerim" dedi.

Teklif komisyondaki görüşülürken Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve AKP'liler ile CHP'li vekiller arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

KİM, NEYİ SAVUNDU?

CHP'liler, "Eski bir başbakanın, 80 yaşından sonra cezaevine girmesi bizi şad etmez. Bir intikam duygumuz, kişisel hesabımız yok. Onun ceza çekmesi de bizi rahatsız etmez. Ama Hazine'nin zararının mutlaka giderilmesi gerekir. Bu tür şahsi düzenlemelere de karşıyız" dediler. AKP'liler ise yasada eşitsizlik bulunduğunu savundular. AKP'liler, hukuki ve cezai sorumluluğu birbirine bağlamanın yanlış olduğunu kaydederek teklifi şöyle savundular: "Erbakan Hoca istese de para cezasını ödeyemez. Çünkü henüz miktar belli değil. 65 yaşındaki hiçbir şart olmadan evinde ceza çekiyor, daha yaşlı olana sağlık raporu ve tazmin şartı getirilmiş. Bu yanlış düzeltiliyor."

TARİHİ FIRSAT

Erbakan'ın önünde tarihi bir fırsat bulunduğunu savunan Durdu, ilginç bir öneri yaptı. Durdu, " Erbakan'ın yerinde olsam, bu tarihi fırsatı kullanır, gider cezaevine girer, orada ölürüm, kaderimi orada beklerim" dedi. Komisyon Başkanı Köksal Toptan ise bu sözleri, "Can hocanın, boşuna konuşuyorsun" esprisiyle yanıtladı.

İlk düzenlemedeki önergede imzası bulunan CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık da, "O gün, AKP'li arkadaşlarınızın birçoğu buna karşı çıktı ve toplantıyı terk ettiler. Bize verilen sözlere inanarak, bu önergeyi imzaladık. O gün bırakıp gidenler, bugün kurtarıcı olmasınlar. " dedi.

TEKLİF DEĞİŞTİRİLDİ

AKP Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği önergenin kabul edilmesiyle teklifte değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile "80 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları dört yıl" fıkrası metinden çıkarıldı. Kabul edilen teklif, Erbakan ve onun konumundaki kişilerin, 'kamuya olan borcu saklı kalmak kaydıyla' cezasını evde çekmesine olanak sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!