Erbakan'a ev hapsi kanunu kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Erbakana ev hapsi kanunu kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 17:31

Hoca'ya ev hapsi yolu göründü. Erbakan'ın 2 yıl 4 aylık hapis cezasını evinde çekmesine imkan tanıyan kanun, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, eski başbakan ve kapatılan RP'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan'ın hapis cezasını evinde çekmesine de imkan tanıyan kanun teklifi kabul edildi.

Yasanın tümünün oylamasına 300 milletvekili katılırken, 229 milletvekili kabul, 69 milletvekili ret, 2 milletvekili de çekimser oy kullandı.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa'nın bir maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun, mahkumiyete konu suç nedeniyle doğmuş zararın aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesine dair hukuki sorumlulukları saklı tutuyor.

Kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesi hükmünü veren mahkeme veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!