Erbakan için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Erbakan için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan’ın, Necmettin Erbakan’ı hapse girmekten kurtarmak için devreye giren TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı gizlice ziyaret ederek görüştüğü ortaya çıktı. Arınç, kendisini bir süre önce gizlice ziyaret eden Kutan ile bu görüşmesinin ardından Erbakan için devreye girdi.

Kutan, kapatılan RP’nin "kayıp trilyon" davasından 2 yıl 4 aylık hapis cezası alan Erbakan’ı hapse girmekten kurtaracak bir yasal düzenlemeye gidilmesi konusunda daha önce de Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşmüştü. Erdoğan, kimseye özel düzenleme yapılamayacağı yanıtını vermişti. Unakıtan ise Kutan’ın, aradan geçen sürede faiziyle birlikte Erbakan’dan istenen tutarı yaklaşık 12 trilyon liraya ulaşan "kayıp trilyon" davasında usulsüz diye nitelenen bir çok evrakın gerçekte yasal parti harcaması olduğu iddiası üzerine konuyu bir komisyona araştırtacağını söylemişti.

İNSANİ YÖNÜ VAR

Arınç,
dünkü Danışma Kurulu toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Erbakan’ın mahkûmiyetiyle ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, partilerin bu konuda yasa teklifi verebileceğini söyledi. Arınç, "Olayın hem hukuki hem de insani boyutu vardır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!