Erbakan’dan siyasete dönme manevrası

Güncelleme Tarihi:

Erbakan’dan siyasete dönme manevrası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 12:29

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ömür boyu siyaset yasağı kalkan Erbakan, AİHM’in kapatılan RP ile ilgili kararının gerekçesinin ay sonunda açıklanmasının ardından siyasi faaliyetlerine başlayacağı mesajını verdi.

Haberin Devamı

Necmettin Erbakan, "Siyasete başbakan olarak döneceğim" diyerek Anayasa Mahkemesi'nce siyaset yasağı kaldırılan Tayyip Erdoğan öncülüğündeki yenilikçilere şans tanımadı.

Erbakan, gelenekçilerin partilerini kurmalarından hemen önce Altınoluk'taki tatilini keserek Ankara'ya döndü ve Anayasa Mahkemesi'nin Tayyip Erdoğan'ın siyaset yasağını kaldıran karanı gelenekçilerle birlikte izledi. Erbakan, Tayyip Erdoğan öncülüğünde partileşme aşamasına gelen yenilikçilerle ilgili net bir yorum yapmayan Erbakan, daha çok kendi hedefleri üzerinde durdu. Erbakan, "Çok kısa bir süre içinde siyasete başbakan olarak döneceğini" belirterek, karşısında yenilikçi oluşuma şans tanımadığının işaretini verdi.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla kendisinin de TCK 312'den kaynaklanan ömür boyu siyaset yasağı kalkan Erbakan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kapatılan RP ile ilgili kararının gerekçesinin ay sonunda açıklanmasının ardından siyasi faaliyetlerine başlayacağının mesajını verdi. Erbakan, bu tarihten itibaren "AİHM'nin kararı, Anayasa Mahkemesi'nin RP'yi kapatma kararını ve bizi siyasetten yşasaklayan kararını ortadan kaldırmıştır" diyerek resmen siyasete dönmenin denemesini yapacak. Erbakan bir süre RP'yi yeniden açarak yapacağı siyasete dönme denemesinde yargıdan bir engelle karşılaşmaması halinde yeni partiye katılarak "Nerede kalmıştık" diyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!