Erbakan cezasını erteletmek için başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Erbakan cezasını erteletmek için başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kapatılan RP'nin genel başkanı Necmettin Erbakan'ın avukatı Mehmet Ener bugün Ankara Adliye Sarayı'na gelerek, müvekkili hakkında Diyarbakır DGM'ce verilen 1 yıllık hapis cezasının infazının ertelenmesi için infaz savcılığına başvurdu.

Bu arada, Adalet Bakanlığı'nın cumhuriyet ve DGM savcılıklarına birer genelge göndererek, tahliye işlemlerinin büyük ölçüde tamamlanması dolayısıyla görev başında olan hakim, savcı ve adliye personelinin izinlerine başlayabileceğini bildirdiği öğrenildi.

Tahliyeler sürüyor

Başkent'te bulunan 4 cezaevi ile ilçelerdeki cezaevlerinden, bugün sabah saatleri itibariyle toplam 626 hükümlü ve tutuklunun, şartla salıverilme ve cezaların ertelenmesine ilişkin yasa kapsamında tahliye edildikleri bildirildi.

Ankara İnfaz Savcılığı, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasından bugüne kadar, 314'ü Başkent'te bulunan 4 cezaevinden, 312'si ise ilçelerdeki cezaevlerinden olmak üzere toplam 626 kişinin tahliye işlemlerini gerçekleştirdi.

Ankara'daki 4 cezaevinden tahliye edilen 314 tutuklu ve hükümlüden, 200'ü Ankara Açık Cezaevi, 70'i Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi, 38'si Ankara Çocuk Islahevi ve 6'sı da Sincan F Tipi Cezaevi'nden çıkarak özgürlüklerine kavuştu.

Ulucanlar boşaldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Ulucanlar Cezaevi'nde yatan hükümlü ve tutukluların tamamına yakının yasadan yararlandığını ve cezaevinin boşaldığını belirttiler. Yetkililer, bu cezaevinde kalan ve yasadan yararlanamayan hükümlülere de, 647 Sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanun'un 14 maddesi uyarınca, ''morallerinin düzelmesi amacıyla'' yasal izin verildiğini kaydettiler.

Haklarında yakalama ya da gıyabi tutuklama kararı bulunup da şartla tahliyeden yararlananların, yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 1 ay içerisinde teslim olmaları gerektiğini, aksi takdirde bu yasadan yararlanamayacaklarını belirten yetkililer, bu kişilere infaz evraklarının bulunduğu savcılıklara en kısa zamanda başvurmaları konusunda çağrıda bulundular.

Ankara İnfaz savcıları Halil Yeniçıkan, Adil Kubat, Mustafa Sağıroğlu ve Cihat İpekçi ile infaz savcılığında çalışan adliye personelinin çalışmalarının devam ettiği belirten yetkililer, Mamak Askeri Cezaevi'nden infaz evraklarının geç geldiğine işaret ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!