Erbakan: Bu dava sürecek

Güncelleme Tarihi:

Erbakan: Bu dava sürecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2001 00:00


Kapatılan Refah Partisi'nin (RP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yeryüzünde refahın, aydınlığın yeni ferahlık dönemini başlatıyoruz" dedi.
Haberin Devamı

Erbakan, Milli Gazete tarafından dün akşam düzenlenen etkinliğe katılmak üzere geldiği Bursa'da, çok sayıdaki araçtan oluşan konvoy eşliğinde şehir turu attıktan sonra, Emir Sultan Camii'nde akşam namazı kıldı.

Buradan Atatürk Spor Salonu'na girişinde "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla karşılanan Erbakan, salondakileri başparmağını havaya kaldırarak "Refah selamı" ile selamladı.

Milli Gazete yazarları, kapatılan FP'nin Genel Başkan Yardımcısı Faruk Çelik, kapatılan FP'nin milletvekilleri Ahmet Sünnetçioğlu ve Osman İmamoğulları ile Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış'ın konuşmalarının ardından Erbakan, sloganlar, yoğun tezahürat ve "Refah geliyor" şarkısı eşliğinde kürsüye çıktı.

Erbakan, salondaki coşkulu kalabalığa karşı Allah'a şükrettiğini belirterek, "Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yepyeni devri başlatmanın sevincini yaşadığını" söyledi. Erbakan, bu coşkunun 3 manasının olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Birincisi, yanlış düşünen ey gafillere sesleniyorum: Halkı yok sayıyorsunuz. Ama, hata içerisindesiniz. Zulüm, hiçbir zaman payidar olamaz. İkincisi, biz davasına inanan insanların yeniden büyük Türkiye kurma inancı, haksızlığa uğradıkça daha da artacak ve güçlenecektir. Üçüncüsü, FP kapatıldığı için üzülüyorsunuz, biliyorum. Şimdi, yepyenibir dönemin başlangıcının sevincini yaşayın. Sizin bu büyük coşkunuz sürdükçe, geçmişteki partilerin genel başkanı ve başbakan olarak geldiğim Bursa'ya yıldırım olarak, üftade olarak geleceğiz."

"BU DAVA SÜRECEK"

Erbakan, davalarının daha da büyüyerek, süreceğine inandığını, bugünlerde Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden kapatılan RP'ye ilişkin davanın sonucunun açıklanmasını beklediklerini, kararın parti kapatmanın yanlışlığını ortaya çıkaracağını savundu.

Kendilerinin, emeklinin ve esnafın umudu olduğunu ileri süren Erbakan, "Allah'ın izniyle büyük davamızın inancıyla yolumuza daha dabüyüyerek devam edeceğiz. Osmanlı payitahtının başkenti Bursa'da, yeryüzüne Refah'ın, aydınlığın yeni ferahlık dönemini başlatıyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Erbakan'ın konuşması sık sık "Erbakan hocamız, feda olsun canımız", "Hocamıza sadakat şerefimizdir" ve "Erbakan neredebiz oradayız" sloganlarıyla kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!