Erbakan aftan memnun

Güncelleme Tarihi:

Erbakan aftan memnun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, siyaset yasağını kaldırmamasına karşın cezaevine girmesini önleyen af tasarısından memnun kaldı.

Erbakan'ın, hukukçularıyla bir değerlendirme yaparak Yasa Tasarısı hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Erbakan'ın da 14 Ocak'ta cezaevine girmesini önleyecek olan yasanın bu haliyle olumlu bir gelişme olarak nitelendirdiği bildirildi. Affın bir zorunluluk halini aldığını belirten Erbakan, yapılan düzenlemeyle tutuklu ve hükümlülerle ailelerinin uzun bir süredir yaşadıkları psikolojik sıkıntıların da giderileceğini ifade etti.

Asıl olarak, düşünce ve ibadet özgürlüğünü sağlayacak yasa değişiklikleri ve affın çıkması gerektiğini vurgulayan Erbakan, bu aşamada gerçekleşen affın yeterli olmamasına karşın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Erbakan, mevcut yasanın bir kazanım olarak desteklenmesi gerektiğini, yasanın çıkmasının ardından başta 312'nci madde olmak üzere tüm antidemokratik yasaların kaldırılması için çabaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti. (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!