Epson Türkiye’de her yıl yüzde 20 büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Epson Türkiye’de her yıl yüzde 20 büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Yazıcı, tarayıcı, video projektör ve yazıcı mekanizmaları üreten Japon Epson, Türkiye’de her yıl yüzde 20 büyüme bekliyor.

Haberin Devamı

Epson Dünya Başkan Yardımcısı Norio Niwa, Avrupa Birliği’ne girme aşamasında olan Türkiye’nin kendileri için önemli potansiyel vaat ettiğini belirterek, 2008’den itibaren her yıl Türkiye’de yüzde 20 oranında büyüme beklediklerini söyledi.

GENİŞ FORMATLI YAZICILAR BÜYÜYECEK: Epson, Türkiye’de 21 milyon euro olan cirosunu her yıl artırmayı hedefliyor. Türkiye’de yazıcı çözümleri ve dijitalleşmenin çok hızlı gittiğini belirten Niwa, Türkiye’de geniş formatlı yazıcı, profesyonel fotoğraf ve normal yazıcı pazarını genişletebileceklerini kaydetti. Bu alanda çok fırsat bulunduğunu dile getiren Niwa, bu alanda pazara daha fazla yazıcı sunabileceklerini kaydetti. Niwa, 2000 yılından beri temsil ofislerinin bulunduğu Türkiye’nin çok ümit verici bir Pazar olduğunu aktararak, geçen süreçte her yıl Pazar payımızı büyüttük, bu pazarda daha fazla operasyonu desteklemek istediklerini kaydetti. Her üründeki Pazar paylarının farklı olduğunu aktaran Niwa, yazıcı pazarındaki paylarının yüzde 11 olduğunu, faaliyet gösterdikleri sektörlerde Pazar payı olarak ilk beşte bulunduklarını kaydetti.

HER PAZARA FARKLI YAZICI GÖNDERİYORUZ: Dünyada yazıcı pazarındaki paylarının Türkiye’den daha fazla olduğunu dile getiren Niwa, "Türkiye’de de aynı oranları yakalamak istiyoruz. Yazıcı ve projeksiyonda uygulamalarımız artacak. Dünyada bu segmentte pazar payımız yüzde 20. Yazıcı pazarı dünyada olgunlaşıyor. Hacmi düşse, büyük boyutlu olanların artışı devam ediyor. Bütün dünyada tek bir yazıcıyı satma şansımız yok. Çeşitli pazarlara farklı yazıcılar gönderiyoruz. Türkiye, Avrupa bölgesine gönderilen ürünler kullanılıyor" dedi. Yazıcıda ürün gamlarının çeşitli olduğunu dile getiren Niwa, lazer yazıcılarda artış olsa da mürekkep püskürtmeli yaızıclarda çok modelimiz var. Bu alanda daha gelişim alanı çok fazla. Yeni gelişmelere devam edeceğiz" diye konuştu.

Mali yazıcı üretecek

EPSON’un hem Türkiye’de, hem de dünya pazarında ortalama yüzde 80 paya sahip olduğu bir alan da POS (fatura & fiş basan sistemler) sistemleri baskı çözümleri. Türkiye’de yiyecek içecek ve giyim mağazalarının ve özellikle de mağaza zincirlerinin hızla artması ve bu konuda yasaların gerektirdiği mali kayıt ve dokuman çözümlerine ihtiyaç duyulması nedeniyle Epson Maliye Bakanlığı’ndan onaylı mali yazıcı üretimine karar verdi. Epson mali yazıcısı 2007 yılı bitmeden pazarda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!