Ensesinden teşhis etti

Güncelleme Tarihi:

Ensesinden teşhis etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2005 02:03

Eter koklatılarak parası gasp edilen kadın, arkasından gösterilen sanığı ensesinden tanıdı.

İLGİNÇ duruşma Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşandı. Bindirildiği otomobilde eter koklatılarak 440 YTL’si (440 milyon lira) gasp edilen Nezaket Başokur (68), duruşmada yaşadıklarını anlatırken şöyle dedi:

Teyze eve bırakalım

‘Alışverişe çıkmıştım. Eve dönerken yanımda bir araba durdu. Arka koltukta oturan iki kadından birisi, ‘Teyze seni tanıyorum. Gel eve bırakalım’ dedi. Ben de çok yorulmuştum, inanıp arabaya bindim. Yüzüme bir şey tuttular. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde boş bir arazideydim.’ Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Akyüz tutuklu sanık Hüseyin Kazanasmaz’ı (48) göstererek, ‘Arabayı bu kişi mi kullanıyordu?’ diye sordu. Nezaket Başokur, ‘Arkada kadınların yanında oturduğum için şoförün yüzünü tam göremedim. Yandan ve ensesinden gördüm’ dedi. Hakim Akyüz bu ifade üzerine sanıktan arkasını dönmesini istedi. Hüseyin Kazanasmaz’ın ensesine bakan Nezaket Başokur, ‘Evet evet, arabayı bu sürüyordu. Evet buydu’ diyerek ifadesini tamamladı.

20 yıl hapsi isteniyor

Bunun üzerine, 20 yıl hapsi istenen ancak Başokur’u tanımadığını iddia eden Hüseyin Kazanasmaz’ın tahliye talebi reddedildi. Duruşma ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!