'Ensar Vakfı'nı karalamak olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Ensar Vakfını karalamak olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 00:55

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda görevli öğretmenin çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmayla ilgili, “İnsanlığın yüz karası olan bu şahıs, bir daha gün yüzü görmeyecek’ dedi, Ensar Vakfı’nın karalanmamasını istedi. Manisa’da toplu açılış yapan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA SORU
“Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen gerçek dışı iddiaları, ana muhalefet partisi mensupları ucuz siyasete malzeme etmeye kalktı. Kılıçdaroğlu’nun şu sorulara cevap vermesini istiyorum. Soruyorum. Siyasetiniz, söylemleriniz, teröristlere mi hizmet ediyor? Teröristin yanında mısınız, milletimizin yanında mısınız? Biz milletimizle birlikteyiz.

Aylardır dokunulmazlık diyorsun, yine yan yollara sapıyorsun. Hiç mi bu ülke için bir hayalin yok? Biz bu ülkeyi terörden mutlaka temizleyeceğiz. Teröre destek olan herkes de bu millete bunu hesabını verecek.

Nevruz’u kullanmak istediler. Milletimiz bu çağrılara itibar etmedi ve yanlarında durmadı. Kendileri çalıp, kendileri oynadılar. Yeter bu millete çektirdiğiniz. Düşün Kürtlerin yakasından, düşün Türklerin yakasından, düşün miletin yakasından.

MECLİS’TE İPE UN SERDİLER
Meclis’te fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. ‘Dokunulmazlıkları tamamen kaldıralım’ diyorlar. Bu tutum siyasette meşru bir tekliftir. Siyasetçi ile terör destekçisini birbirinden ayırmak içindir. Siyasetin onurunu, gücünü korumaya çalışan bir parti olarak yasamanın bağımsızlığını ortadan kaldıracak bir girişimin içinde yer almamız mümkün değil. Bunların hepsi, terör destekçilerini yargıdan kaçırmayı izah edemeyecekleri için böyle teklifte bulunuyorlar. Terör destekçilerinin kaçmasına izin vermeyeceğiz. Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım diyoruz, bütün fezlekelerle ilgili dokunulmazlıklar kalkacak. Herkes yargı önünde hesap verecek. Bütün partilere sesleniyorum: Gelin, terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım.

GÜN YÜZÜ GÖRMEYECEK
Karaman’da yaşanan olaydan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyada çok yer aldı. Çocuklarımızın istismarına karşı bu cani sapığın hak ettiği cezalar kanunda yok. Bu çocuklarımızın davalarının takipçisi olacağız. Hiçbir çocuğun, herhangi bir sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu şahıs, bir daha gün yüzü görmeyecek. TBMM’de araştırma komisyonu kurduk. Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek nokta kalmayacak. AK Parti bu noktada ön planda olacak. Olayın failine insan bile diyemiyorum. Bu aşağılıkların aşağılığı bir mahluktur. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, kimsenin şüphesi olmasın. Kim bir çocuğa el uzatırsa o, emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahluğudur.

PARALEL YAPI OPERASYONU
Lakin bu sapık üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamakla olmaz. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon yapılıyor. Gecesini gündüzünü edebe, ahlaka adamış aziz kardeşlerim, vakıf kültürüne saldırılmasına müsaade edemeyiz. Ensar Vakfı’nın insanlığa hizmet ettiğine hep şahit olduk. Bir sapığın bu alçakça muamelesi karşısında Ensar Vakfı’nın kurucuları tepki göstermiştir ama bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım.

Soma’da yaşanan facianın ardından yaklaşık 2 yıl geçti. Söz veriyorum bir dahaki sefere geldiğimde ilk durağım Soma olacak.”

BAKMADAN GEÇME!