Enkazdan çıkan Japon tekrar Van'da

Güncelleme Tarihi:

Enkazdan çıkan Japon tekrar Vanda
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 15:57

VAN’da 9 Kasım’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan ve Japonya’ya giden yardım kuruluşunda gönüllü çalışan Miyuki Konnai, yeniden Van’a döndü.

Havaalanında karşılanan Miyuki Konnai "Yeniden evimdeyim" dedi. Konnai, depremde hayatını kaybeden DHA Muhabiri arkadaÅŸlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için de taziyelerini iletti.Â

Van’daki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Japon AAR yardım kuruluşunun organizasyonuyla gönüllü olarak Van’a gelen Miyuki Konnai, 9 Kasım günü yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında kaldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Konnai sağ kurutulurken, birlikte geldiği Dr. Atsushi Miyazaki ise hayatını kaybetti. Enkazdan kurtulduktan sonra tedavisi yapılan ve Japonya’ya giden Miyuki, yeniden deperem bölgesi Van’a geldi.

VAN’I UNUTMADI

Havayoluyla Van’a gelen Konnai, çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Uçaktan iner inmez, alışveriş merkezine giden Konnai, buradan aldığı giyecek ve temizlik maddeleri aldı. Konnai daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle çalışmalarını köylerde yürüteceğini belirterek,"Depremden sonra evime geldim. Burada çok mutluyum. Depremde özellikle köylerde bir çok tandır evi yıkılmış. Bunları yeniden inşa edeceğiz. Köylerdeki depremzedelere gıda yardımı yapacağız. Ayrıca çocuklara oyuncak ve öğrencilere de kırtasiye dağıtacağız" dedi.

DHA’YA TAZİYESİNİ İLETTİ

Konnai, depremde aynı otelde kalan ve yıkılan enkazda hayatını kaybeden DHA Muhabiri arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i de unutmadı. Kendisini takip eden DHA muhabirlerini gören Konnai, tercüman aracılığıyla DHA Muhabiri Murat Çağlar’a taziyelerini bildirdi. Konnai, DHA muhabirleri için de çok üzgün olduğunu söyledi. Konnai, 15 gün boyunca AAR’nin Van’da çalışmalarına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!