Engin Alan'ın tahliye talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Engin Alanın tahliye talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 20:40

'Balyoz Planı' davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye talebi reddedildi.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, taleplerin ardından verilen 3 saatlik aranın ardından Alan'ın avukatı Ayhan Nacak tarafından yapılan tahliye talebine ilişkin dilekçeyi de inceledi. Mahkeme heyeti, Alan'ın tahliye talebini oy birliğiyle reddetti. Mahkeme heyeti kararında, 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde Engin Alan'ın milletvekili seçildiğini ve Alan'ın avukatı Ayhan Nacak'ında 21 Haziran 2011 tarihli dilekçesinde Alan'ın milletvekilliği tutanağını ibraz ederek tahliye talebinde bulunduğunu hatırlattı.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Mahkeme heyeti, Anayasa'nın 83. maddesinin yasama dokunulmazlığını düzenlediğini belirterek, kararında bu maddenin 2. fıkrasına yer verdi. Yine Anayasa'nın 14. maddesini de kararında belirten mahkeme heyeti, "İddianamede sanığa isnat edilen 765 sayılı TCK'nın 147. (5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 312.) maddesinde yazılı suçun niteliği itibarıyla Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında kalması, Anayasa'nın 83/2. maddesinin 2. cümlesine göre yasama dokunulmazlığı dışında olması" nedeniyle sanık hakkında yargılamanın durdurulmasına ve milletvekili seçilmesine dayalı olarak tahliyesine yer olmadığına karar verdi. Alan hakkındaki bu kararı oy birliğiyle alan mahkeme heyeti, sanığın yargılanmasına devam edileceğine dair TBMM Başkanlığına yazı yazılmasına da karar verdi.

MHP'LİLERDEN BOZKURT SELAMI

Haberin Devamı

Kararın ardından duruşma salonunda bulunan MHP'li bir grup, Engin Alan'ı bozkurt işaretiyle selamlayarak tekbir getirdi ve "Bozkurt Alan" şeklinde slogan attı. Engin Alan'da partililere bozkurt işaretiyle karşılık verdi. Bazı izleyiciler ve sanıklar askeri marşlar söyleyerek karara tepki gösterdi. Daha sonra bazı izleyiciler, "Paşa, alacağız seni oradan" diye seslendi.

ALAN'IN AVUKATI KARARA İTİRAZ EDECEK

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Engin Alan'ın avukatı Ayhan Nacak karara pazartesi günü itiraz edeceklerini belirterek, "Bir kişinin suçu sabit oluncaya kadar masumdur. Bir iddianamenin düzenlenmiş olması o kişinin suçlu olduğuna kesin bir kanaat getirmez. O halde meclise seçilmiş bir kişinin içerde tutulmasının anlamını bir türlü çözemiyorum. Hukukçu olarak anlamda veremiyorum. Aile olarak zor günler geçiriyoruz. Damadımız çok ağır hasta. Engin Alan bütün bunlara rağmen 'hayırlı olsun' dedi. Başka herhangi bir şey söylemedi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!