Engellilere sahip çıkmak temel sorumluluğumuz

Güncelleme Tarihi:

Engellilere sahip çıkmak temel sorumluluğumuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 02:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ‘‘Nüfusumuzun azımsanmayacak bir bölümünü oluşturan engelli yurttaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi, devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuzdur’’ dedi.

Sezer, ‘Dünya Özürlüler Günü’ nedeniyle Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Sezer, kabulde yaptığı konuşmada, Dünya Özürlüler Günü'nde, toplumsal yaşamın etkin ve üretken bir üyesi olabilmek için yılmadan çaba gösteren, güç koşullara rağmen, yaşama sevincini yitirmeyen özürlülerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Geçen yılki etkinliklerde bazı milletvekillerinin gözlerini kapatarak, görme özürlülerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmeye çalıştıklarını hatırlatan Öztimur da, bazı milletvekillerinin bu uygulama için kendilerine önceden haber verilmediğinden şikayet ettiğini söyledi. Öztimur, ‘‘Bana da kimse önceden sormadı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!