Engelli gencin büyük azmi

Güncelleme Tarihi:

Engelli gencin büyük azmi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 17:58

Elazığ'da yüzde 80 bedensel engelli spastik genç, ÖSS sonucu Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne yerleştirildi.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Güleç, öğrencilerinden spastik Mustafa İlkan Sağay'ın (20), üniversiteye yerleşmesinin kendileri için büyük gurur olduğunu söyledi.

Engelli bireylerin toplumda engelleriyle değil, elde ettikleri başarıyla değerlendirilmesini isteyen Güleç, şöyle devam etti:
“Velilerimizin engelli çocuklarını saklamamalarını, onları ortaya çıkarmalarını, eğitmelerini istiyoruz. Eğitimle çözülmeyecek hiçbir şey yoktur. Mustafa buna örnektir. Büyük bir azim göstererek FÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü kazanmıştır. Üniversite hayatında başarılı olacağına inanıyorum. Vakıf olarak yüksek öğreniminin tüm aşamasında kendisinin yanındayız. Kendisini destekleyeceğiz.”

Mustafa İlkan Sağay da çok çalışarak üniversiteye girmeyi başardığını belirterek, “Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Anne ve babama minnettarım. Çünkü onlar olmasaydı bu duruma gelemezdim” dedi.

Sağay'ın annesi Hatice Sağay ise azim, çalışma ve sabırla her şeyin yapılabileceğini söyledi.

Mustafa İlkan Sağay'ın 2003'ten bu yana vakıf bünyesindeki Makbule Ölçen Özel Eğitim Okulunda fizik tedavi eğitimi aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!