Engel olamayınca, kaçak evlerini kendileri yıktı

Güncelleme Tarihi:

Engel olamayınca, kaçak evlerini kendileri yıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 14:46

ŞANLIURFA’da, hazine arazisi üzerine yapılan 4 ev ile 2 ev temeli, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldı. Ev sahipleri, gözyaşı dökmelerine karşın yıkımı engelleyemeyince inşaat malzemelerinin zarar görmemesi için ellerine aldıkları balyozla kendileri de yıkıma katıldı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Belediyesi, kent merkezinde çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için 3 ay önce kaçak yapıları yıkma kararı aldı. Bu sürede 70 kaçak yapının yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri, hazine arazisi üzerinde ruhsatsız yapılan 4 ev ile 2 ev temelini yıkmak için iş makineleriyle Yenice Mahallesi’ne geldi. Yıkım sırasında herhangi bir olay çıkmaması için bölgede çok sayıda jandarma da güvenlik önlemi aldı. Jandarmalar, yıkılacak inşaatları ablukaya alarak inşaat sahiplerinin yıkım alanına girmelerini engelledi. Çocuklarıyla birlikte evlerinin yıkılmasına engel olamayan kadınlar, Arapça ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Bazı ev sahipleri ise, inşaatta kullanılan briket ve diğer malzemeleri değerlendirmek için, yıkım ekibine kendi evlerini yıkma teklifinde bulundu. Belediye ekipleri de, evlerin bir bölümünü iş makineleri ile yıktıktan sonra kalan bölümü sahiplerine yıkmaları için bıraktı. Yarısı yıkılan evlerin geri kalan bölümünü komşularının da yardımı ile balyozla yıkan ev sahipleri, inşaat malzemelerini satarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İşsiz olduğunu ve akrabalarından aldığı borç para ile yaptığı evin yıkılmasına engel olamadığını belirten 4 çocuk babası 32 yaşındaki Halil Olgun, “Çocuklarımla şimdi ne yapacağız bilemiyorum. İşsizim ve borç para alarak başımızı sokacağımız tek odalı bir ev yaptırmıştım. Kaçak olduğu için yıktılar, peki biz şimdi nereye gidelim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!