Enerjide 3 aşamalı plan

Güncelleme Tarihi:

Enerjide 3 aşamalı plan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 16:39

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, enerji konusunda üç aşamalı bir plan hazırladıklarını belirtirken, bunun ilk aşamasında elektrik fiyatında artış yapılacağını, 2008'in ilk yarısında da otomatik fiyatlandırma mekaznizmasına geçileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD'deki temaslarının ardından yurda dönen Bakan Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, enerjide daha rasyonel bir fiyatlandırmaya gideceklerini söyledi.

Hazırlanan 3 aşamalı plan çerçevesinde; ilk aşamada fiyat artışı gerçekleştirileceğini ifade eden Şimşek, elektriğin bir kısmını üretirken kullanılan doğalgazın fiyatlarındaki yükselme nedeniyle maliyetlerde artış olduğunu, bu yüzden otomatik fiyatlandırma mekanizmasına geçerek, enerji KİT'lerinin maliyet ve yatırım ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde gelir elde etmelerini beklediklerini söyledi.

Şimşek, bu çerçevede ikinci aşamada 2008 yılının ilk yarısında otomatik fiyatlandırma mekanizmasına geçileceğini, son aşamada da enerji alanına özel sektörden yatırım çekmeye yöneleceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Elektrik fiyatlarındaki artışın ne düzeyde olacağının sorulması üzerine Şimşek, TEDAŞ'ın maliyet ve yatırımları karşılayacak bir fiyat öngördüğünü, bunu değerlendireceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!