En zengin kadına "O çantaya paran yetmez" demişler

Güncelleme Tarihi:

En zengin kadına O çantaya paran yetmez demişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 15:08

Dünyanın en zengin ve etkili kadınlarından biri olan ABD'li sunucu Oprah Winfrey, kısa bir süre önce İsviçre'ye yaptığı ziyaret sırasında ırkçı muameleye maruz kaldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Winfrey, Zürih'te pahalı bir markanın mağazasında çantalara baktığı sırada, satış görevlisinin kendisine, "Onun fiyatı sizin için çok yüksektir" dediğini söyledi.

Winfrey satıcıya yanıt vermeden mağazayı terk ettiğini ancak bu durumun ırkçılığın hala sürdüğünü gösterdiğini belirterek, "Bu meseleyi ele almanın iki yolu var. Patlayıp kriz de çıkarabilirdim. Ama elbette ırkçılık hala var" diye konuştu.

Dükkanın sahibi Trudy Gotz ise BBC'ye yaptığı açıklamada, 35000 dolarlık çantayla ilgili söz konusu "yanlış anlaşılma" yaşanmadan önce tezgahtarın Winfrey'e birçok başka çantayı gösterdiğini ifade etti.

Programı İsviçre'de yayınlanmayan Winfrey'in geçtiğimiz ay Tina Turner'ın düğünü için İsviçre'ye gittiği belirtildi. Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Winfrey'in geçtiğimiz yılki tahmini geliri 77 milyon dolardı.

Haberin Devamı

Winfrey'in bu iddiaları İsviçre'de bazı kasabalarda sığınmacıların kamusal alanlara girişlerinin yasaklanmasıyla ilgili tartışmaların sürdüğü bir dönemde geldi. İddialar İsviçre için bir skandal niteliğinde.

Halihazırda 48 bin civarında insan İsviçre'de sığınma hakkı almaya çalışıyor. Bu sayı Avrupa ortalamasının iki katı.

İsviçre özür diledi

Winfrey’in olayı duyurmasının ardından İsviçreli yetkililer harekete geçti. İsviçre Turizm Ofisi’nden yapılan açıklamada “Sayın Winfrey’e böyle bir tavırda yaklaşılmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Elbette bütün misafir ve müşterilere profesyonelce ve saygılı şekilde davranılması gerekir” açıklaması geldi.
Butiğin sahibi Trudie Goetzi es BBC televizyonuna verdiği demeçte tezgahtarın Oprah Winfrey’e “yanlış anlaşılma gerçekleşene kadar” birçok çanta gösterdiğini hatırlattı ancak “yine de bu olaydan dolayı çok özür diliyoruz. Umarız sayın Winfrey bu olaydan ötürü İsviçreliler hakkında kötü düşüncelere kapılmaz” dedi.

Bilgi Notu: İsviçre’de yaşayanların yüzde 23’ü İsviçre vatandaşı değil. Ülkenin 2012 yılı turizm geliri 39 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!