En uzun yürüyen bantlı tüne

Güncelleme Tarihi:

En uzun yürüyen bantlı tüne
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 10:56

Zincirlikuyu’daki metrobüs durakları ile Gayrettepe metro durağı, 231 metrelik yürüyen bantlı yaya bağlantı tüneliyle birleşiyor. Metrobüs ile metro arasında kolay erişim imkânı sunacak olan yaya tünelinin, 8 ay sonra hizmete girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da, ulaşımda ciddi mesafeler aldıklarını ve yoğun trafiğin yaşandığı noktalarda metro gibi yer altı çözümleri ürettiklerini belirterek, “231 metrelik yürüyen bandıyla İstanbul'un en uzun yürüyen bantlı tüneli burada olacak” dedi.
Topbaş, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile Gayrettepe metro istasyonu ile Zincirlikuyu metrobüs durakları arası yaya bağlantı tünelinde incelemelerde bulundu.
Tünelin basın mensuplarıyla gezilmesinin ardından konuşan Topbaş, İstanbul'da göreve geldikleri günden itibaren ulaşım yatırımlarına çok önem verdiklerini ve gerçekleştirdikleri 44 milyar liralık yatırımın yüzde 55'ini ulaşım alanında yaptıklarını belirterek, “İstanbul'da, ulaşımda ciddi mesafeler aldık. Yoğun trafiğin yaşandığı noktalarda metro gibi yer altı çözümleri ürettik” dedi.

Haberin Devamı

Kazısı tamamlanan metrobüs ve metro bağlantı tüneliyle bir tarihe daha tanıklık edildiğini ve gelecek kuşaklara daha iyi bir yaşam imkanı sunulduğunu ifade eden Topbaş, yıllar sonra bu metroların kimler tarafından yapıldığının bilinmeyeceğini, ancak kendilerinin tarihe önemli bir not düştüklerini kaydetti.

Topbaş, Zincirlukuyu'daki kavşak noktalarında yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak ve metrobüs ile metro arasında modern ve kolay bir erişim imkanı sağlayacak tünelin maliyeti 26,5 milyon TL'yi bulacak.

“231 metrelik yürüyen bandıyla İstanbul'un en uzun yürüyen bantlı tüneli burada olacak” diyen Topbaş, metro ve metrobüs arasındaki erişimi bağladığı gibi çevredeki iş ve alışveriş merkezlerine de kolay erişimin sağlanacağını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!