En sert şekilde nefretle kınıyorum

Güncelleme Tarihi:

En sert şekilde nefretle kınıyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 00:00

Başbakan Erdoğan, Kiev’deki basın toplantısında saldırıları “en sert şekilde nefretle kınadığını” söyledi.

Haberin Devamı

ABD’nin Libya Büyükelçisi ve 3 elçilik görevlisinin öldürülmesiyle ilgili taziye mesajını önceki gün ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderdiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

“ABD büyükelçisi ve üç görevlisinin öldürülmesi konusu çok çok kaygı verici. Her şeyden önce acılarını paylaşıyoruz. Türkiye bugüne kadar dünyada büyükelçilerini, diplomatlarını ne yazık ki teröre kurban vermiş bir ülke. O nedenle diplomatları hedef alan bu tür saldırıları en sert şekilde nefretle kınıyorum. Terörle mücadelenin biz her zaman yanında olduk. Zira şu anda terörle mücadele içerisinde olan bir ülkeyiz bunun ne olduğunu çok iyi biliriz."

İsrail’de arabulucular yorulmasın

(Türkiye İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için arabuluculuk çalışmalarının olduğu doğru mu?) “İsrail ile ilgili bizim bugüne kadar araya giren bizimle bu konuları görüşmek isteyenlere verdiğimiz cevap bellidir. Birincisi özürdür, ikincisi tazminattır, üçüncüsü Filistin’de ambargonun kaldırılmasıdır. Bunların herhangi birisi olmadığı sürece normalleşmenin olması da mümkün değildir. Eğer bunun üçünü garantiye alacak varsa arabulucuya biz de evet deriz. Yoksa arabulucuların da yorulmasına gerek yok.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!