En pahalı giyinenler içinde 4 Türk kadını

Güncelleme Tarihi:

En pahalı giyinenler içinde 4 Türk kadını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:20

Fransız Paris-Match dergisi giyim kuşama para harcarken limit tanımayan 14 kadını, İstanbul, New York ve Palm Beach'ten çağırarak Paris'teki Bristol Otel'de buluşturdu.

Derginin bir araya getirdiği kadınlar arasında Türk sosyetesinin yakından tanıdığı Ender Mermerci ile kızları Tansa ve Yosun ile Güneş Öztarakçı da bulunuyor. Dergi, ‘‘yüksek modan’’ın sayıları 200'ü bulan bu kadınlar sayesinde ayakta durduğunu yazdı. Kadınların ortak özelliği ise eşlerinin parasını değil, kendi servetlerini harcıyor olmaları. Modacıların çizdiği özel tasarımların müşterisi olan bu kadınlarla ilgili şu görüşlere yer verildi:

KENDİ SERVETLERİ

‘‘Bu 14 kadın, dünyanın en kapalı kulübünün üyeleri. Büyük moda evlerinin hatırlı müşterileri olan ve haute couture modasının 200 üyesi arasında yer alan dünyanın en zengin yönetici kadınları, ilk kez defileleri izleyebilmek için Paris'te bir araya geldiler. Avukat, bankacı, iş kadını ya da bir hayır kurumunun başında olan bu kadınlar, rüyalarındaki giysileri kocalarının parasıyla değil kendi servetleri sayesinde satın alıyorlar. Hollywood'ta çok iyi tanınan Yanou Collart'ın misafiri olarak Paris'te moda dünyasına veda eden Yves Saint Laurent başta olmak üzere tüm haute couture defilelerini izlemek üzere davet edilen ve limitsiz bütçeleri olan zengin kadınlar, defilelerde bu yaz giyecekleri kıyafetleri seçip aldılar.’’

Sınırsız bütçe

Paris-Match dergisi, moda dünyasını ayakta tutan dünyanın en zengin kadınlarını ‘‘Ortalama bütçeleri limitsiz’’ başlığıyla tanıttı. Ön sıra: Türkiye'de bir tektsil firmasını yöneten Yosun Mermerci ve annesi Ender Mermerci, New York'un ünlü avukatlarından Claudia Walters (soldan sağa). Arka sıra: Feminist iş kadını Saundra Whitney, New York'lu avukat Diahn McGrath, Judy Price'ın ortağı Angelina Urie, moda endüstrisi milyarderlerinden dul Della Rounik (soldan sağa).

Giyime özen

Paris-Match Dergisi, en zengin kadınların ‘‘giyimine büyük özen gösterdiklerini‘‘ belirtti. Ön sıra: İstanbul'da Antika Kilim Şirketi yöneticisi Güneş Öztarakçı, Avenue adlı prestij dergisinin kurucusu Judy Price, Teksas'ta Multi-Media şirketinin yöneticisi Linda Lyons Brown (soldan sağa). Arka sıra: Finansman danışmanı Leslie Friedman, televizyon yapımcısı Francine Lefrank Friedberg, Ender Mermerci'nin diğer kızı Tansa Mermerci ve petrol endüstrisi milyarderlerinden dul Joan Lyons (soldan sağa).

Ender Mermerci ile kızları Yosun ve Tansa ile antikacı Güneş Öztarakçı, dünyanın en pahalı giyinen kadınları arasında yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!