En önemli işimiz torpil yapmak

Güncelleme Tarihi:

En önemli işimiz torpil yapmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 22:05

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Herkes yasaların uygulanmasını ister, kendisi hariç. Mesela milletvekilleri olarak ifade ediyorum, bizim şu an en önemli işimiz ne? Bir imtihan açıldığında torpil yapmak” dedi.

Haberin Devamı

Çiçek, dün partisinin düzenlediği sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşma toplantısında özetle şunları söyledi:

“Türkiye, kanunu en çok ülkelerin başında geliyor. Sabahlara kadar kanun çıkarıyoruz, Meclis kanun fabrikasına döndü. Hiç durmadan çıkarıyoruz. Almanya’da yürürlükte 3 bin yasa var, bizde 9 binden fazla. Doğrusunu isterseniz, bir iki alan dışında Türkiye’de kanun eksikliği de yoktur, yeteri kadar kanun var. Eksik olan konularda elbette yasa çıkar, çıkarırız ama bütün mesele yasaların uygulanmasını temin etmek. 51 yıldır siyaset yapıyorum, Türkiye’de en zor şey yasaların uygulanması. Herkes yasaların uygulanmasını ister, kendisi hariç. Mesela milletvekilleri olarak ifade ediyorum, bizim şu an en önemli işimiz ne? Bir imtihan açıldığında torpil yapmak. Torpil dediğinizde ehliyet, bilgi, liyakat nerede kalıyor? Hep beraber şikayet ediyoruz. En çok imtihan yapan görevlerden geliyoruz. Torpilin olduğu yerde adalet olmaz, adalet yoksa zaten hiçbir şey yok demektir. Aynı şey, devlet bürokrasisine atanana olmaya başladı. Belli vakıfların belli dönemdeki ziyaretçileri çok artar. ”

BAKMADAN GEÇME!