En kuvvetli Ret Bayraktar'a

Güncelleme Tarihi:

En kuvvetli Ret Bayraktara
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 01:31

Dün geceki oylamada Meclis'te ilk olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesiyle ilgili gizli oylama yapıldı. Oylamada 242 kabul oyuna karşılık 264 ret oyuyla, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi reddedildi. Oylamada 7 milletvekili çekimser oy kullandı, 1 oy boş, 3 oy geçersiz sayıldı. İkinci olarak Muammer Güler hakkında önerge oylandı. Muammer Güler'in 241 kabul oyuna karşılık 258 ret oyuyla Yüce Divan'a sevk edilmesi reddedildi. Daha sonra eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge görüşüldü. Bağış hakkındaki önerge 245 kabul oyuna karşılık 255 ret oyuyla reddedildi. Oylamada 7 vekil çekimser, 6 boş, 4 vekil geçersiz oy kullandı. Gecenin en güçlü ret oyunu Erdoğan Bayraktar aldı. Bayraktar'ın 219 kabul oyuna karşılık 288 ret oyuyla Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önergenin gizli oylamasına başlandı.

Genel Kurul'da eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki oylamanın tamamlanmasının ardından muhalefet milletvekillerinin eski bakanların "Yüce Divan'a sevki"ni içeren önergelerin görüşülmesine devam edildi.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında 53 önerge olduğunu belirtti. Aralarında MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin de olduğu MHP'li milletvekillerinin ayrı ayrı verdiği 48 önerge metninin aynı olduğunu belirten Bahçekapılı, birleştirilerek işleme alacağını söyledi.

Bahçekapılı, gizli oylamanın nasıl yapılacağı hakkında milletvekillerine bilgi verdikten sonra Muammer Güler hakkındaki Yüce Divan önergesinin gizli oylamasına geçildi.




ÇAĞLAYAN YÜCE DİVAN'A GÖNDERİLMEDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevki reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.

Oylamaya Çağlayan katılmazken, haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer bakanlar Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ise oy kullandı.

MÜKERRER OY TARTIŞMASI

Oy tasnifi sürerken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yerine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vekaleten oy kullandığını belirtti. Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, kendilerindeki bilgiye göre Çelik'in yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin vekaleten oy kullanacağı bilgisinin olduğunu söyledi.

Bahçekapılı'nın "Kendisine soralım" demesi üzerine Canikli, Vural'ın yanına gelerek tek oy kullandığını söyledi. Vural, mükerrer oy olduğu için oylamanın iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bu sırada grup başkanvekilleri, Eroğlu ve çok sayıda milletvekili Başkanlık Divanı önüne yığıldı.

Tartışmalar sürerken Başkanvekili Bahçekapılı, gizli oylama sonucunu açıkladı.

Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevkinin reddedilmesini CHP ve MHP milletvekilleri alkışlayarak protesto etti.



GENEL KURUL'A İLK BAYRAKTAR GELDİ

TBMM Genel Kurulu saat 15.00'de TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı. Açılışın ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. 4 eski bakanla ilgili bugün yapılacak olan Yüce Divan oylaması nedeniyle Genel Kurul Salonuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geldi. Uzun bir aradan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Genel Kurul'daki HDP sırasında yerini aldı. Bir süre burada oturan Demirtaş, ardından salondan dışarı çıktı.
Genel Kurul'a ilk gelen Erdoğan Bayraktar geldi.

Haberin Devamı

En kuvvetli Ret Bayraktara
MHP’den AK Parti’ye sürpriz teklif

TBMM'DEN KARELER

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ERDOĞAN BAYRAKTAR: KONUŞMAK İSTİYORUM AMA…

Dört Bakanın bugün konuşup konuşmayacakları merak ediliyordu. Meclis iç tüzüğü eski bakanlara konuşma ve savunma hakkı yapma hakkı veriliyorken, bugüne kadar hiçbir bakan oylama öncesi konuşmamıştı.

Genel Kurul’a ilk genel Erdoğan Bayraktar oldu ve şunları söyledi:
“Konuşmak istiyorum, hala da istiyorum. Ama yakın arkadaşlarım dostlarım konuşmamamın daha hayırlı olacağını söylediler. O yüzden konuşmayacağım. Arkadaşlar sizi sevdiğim için bunu açıklıyorum. Siz de beni sevin, sevgiye ihtiyacım var”

En kuvvetli Ret Bayraktara
MHP’DEN FIRTINA HAMLESİ

Bayraktar'dan sonra TBMM Genel Kurulu'na sırasıyla eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Bakan Egemen Bağış geldi.

Haberin Devamı

EGEMEN BAĞIŞ: SİYASETÇİLERİN DURUMA GÖRE A, B, C PLANLARI VARDIR

Egemen Bağış, Meclis'e geldiğinde gazetecilerin ''Konuşacak mısınız?'' şeklindeki sorusuna ''Dur bir bakalım. Duruma göre. Siyasetçilerin duruma göre A, B, C planları vardır'' yanıtını verdi.

Bağış, ''Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz'' sorusuna ''Yüce Meclis'in takdiridir. Hayırlısı olsun'' cevabını verdi.

En kuvvetli Ret Bayraktara

En kuvvetli Ret Bayraktara
İŞTE GÜLER'İN KONUŞMASI

Genel Kurulu'na gelen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in konuşması halinde kürsüde neler söyleyeceğini önündeki deftere yazdığı görüldü.

Güler yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Başkan, Soruşturma Komisyonu'na verdiğim sözlü ve 41 sayfalık yazılı savunmama ilave edeceğim başkaca bir..."

Haberin Devamı

En kuvvetli Ret Bayraktara

3 BAKAN KÜRSÜDE KONUŞMA YAPMADI

3 eski bakan Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler, kürsüye çıkmayarak yerlerinden kısa bir açıklama yaptı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, ayrıca Zafer Çağlayan'ın annesinin vefatından dolayı Genel Kurul'a katılamayacağını ifade etti.

"TAKDİR YÜCE MECLİSİNDİR"

Kısa bir açıklama yapacağım diyerek yerinden söz isteyen İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, "Soruşturma Komisyonuna verdiğim sözlü ve yazılı savunmama ilave edecek başkaca bir husus bulunmamaktadır. Karar ve takdir yüce heyetinizdedir. Arz ediyor ve saygılar sunuyorum" dedi.

En kuvvetli Ret Bayraktara

BAĞIŞ: KOMİSYON KARARINA SAYGI DUYUYORUM

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış da kürsüye çıkmayarak yerinden yaptığı konuşmasında "Hakkımızdaki iftiralarla ilgili olarak gerek Cumhuriyet Başsavcılığı gerek TBMM'nin Soruşturma Komisyonu gerekli kararları vermiştir. Komisyon kararına saygı duyuyorum. Takdir yüce Meclis'indir" ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ise açıklama yapmayarak teşekkür ettiğini belirtti.

AK PARTİLİLERE UYARI SMS'İ

Görüşmeler sırasında akp gurubu tarafından Milletvekillerine önemli başlıklı bir mesaj geçildi. Gelen mesajda “ 5 dakika sonra soruşturma komisyonu raporunun görüşmelerine başlanacaktır.Muhalefetin sayısı bizden fazla olup olmayan milletvekillerin acilen gelmeleri rica olunur”notu dikkat çekti. - Selahattin SÖNMEZ/ANKARA

En kuvvetli Ret Bayraktara


MHP'Lİ VURAL: DAVUTOĞLU DA, CEMİL ÇİÇEK DE KAÇTI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de yapılacak tarihi oylamaya, ne Başbakan Ahmet Davutoğlu, ne de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılmayacağına vurgu yaptı.
Vural, "Davutoğlu da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de oylamaya katılmıyorlar. İkisi de oy kullanmamak için kaçtı" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, resmi ziyaret için İngiltere'de. TBMM Başkanı Çiçek de, İslam Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı için İstanbul'da.
Çiçek'in katıldığı toplantı sabah 10'da Hilton Oteli'nde gerçekleşti.
TBMM Genel Kurulu'na , AK Partili Meclis Başkan vekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlık edecek.

En kuvvetli Ret Bayraktara
YÜCE DİVAN GÜNÜ: 223 53 OLUR MU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!