En iyi yerli kısalar ve Oscar adayı animasyonlar Sinepark’ta

Güncelleme Tarihi:

En iyi yerli kısalar ve Oscar adayı animasyonlar Sinepark’ta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 10:14

Galatasaray Üniversitesi Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bu yıl 7'nci kez düzenlediği “tür” sinemasına yönelik kısa film festivali Sinepark, 2-6 Aralık’ta Galatasaray Üniversitesi, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Beyoğlu Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile 2-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sinepark, bu yıl festival mekânları arasına İstanbul Modern’in yanı sıra Fransız Kültür Merkezi ve Beyoğlu Sineması’nı da ekledi. 35’i finalist 50 kısa filmin yanı sıra “tür” sineması odaklı konferans, çalıştay, panel ve özel gösterimler de 7'nci Sinepark’ın etkinlikleri arasında yer alacak.

ÇEVRE DOSTU FESTİVAL

Bu yıl ilk kez online başvuru alan Sinepark böylelikle geri dönüşümü zor ve sınırlı DVDlerden, kargo poşetlerinden tasarruf etmiş, kargo taşınması esnasında atmosfere salınacak yaklaşık 120 ton karbondioksitin de önüne geçmiş oldu. Sinepark'a bu yıl 216 film başvurdu.

OSCAR ADAYLARI SİNEPARK'TA

Sinepark’ın 2013 süprizi ise Oscar adayı kısa animasyonlar. Oscar özel seansı 6 Aralık Cuma günü saat 13.00’te Shorts TV işbirliği ile Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Sinepark’ın bu yılki ön değerlendirme jürisi; yönetmen Belmin Söylemez, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, yapımcı Nida Karabol Akdeniz, oyuncu Tülin Özen ve görüntü yönetmeni Deniz Eyüpoğlu Aydın tarafından değerlendirilecek 28 finalisti belirledi. Finalistlerin 9’u dram türündeki filmlerin yer aldığı “Alabora” kategorisinde, 7’si korku, aksiyon, fantastik ve bilimkurgu türündeki kurmacalara açık “Korku Tüneli”nde, 5’i belgeselleri ağırlayan “Çarpışan Aramalar”da, 4’ü komedilerin mekânı “Komikaze”de ve son 3’ü de deneysel kısalara kapılarını açan “Labirent” kategorisinde yarışacak. Liselerarası yarışma bölümü “Atlıkarınca”nın 7 finalisti arasından kazananı her yıl olduğu gibi Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema dördüncü sınıf öğrencileri seçecek. Finalistler arasında yer almayan 15 filmlik bir seçki de iki özel seansla izleyiciye ulaşacak.

CAN KILCIOĞLU'NUN 'KARNAVAL'I

Bu yıl, Alabora’ya başvuran 88 kısaya karşılık yalnızca 12 Komikaze başvurusu alan Sinepark bu konuda sözü ilk uzun metrajı “Karnaval” ile dram, melodram ve komedinin sınırlarında gezinen Can Kılcıoğlu’na bırakacak. “Yoldaki Kedi” isimli kısa filmi 2008’de “Sinepark’ın En İyi Filmi” seçilen Can Kılcıoğlu ile söyleşi, 5 Aralık’ta “Karnaval” özel gösterimini takiben İstanbul Modern’de yapılacak.

Haberin Devamı

Yine 6 Aralık’ta Beyoğlu Sineması’nda yapılacak ödül töreninde ise kategori birincileri ana sponsor tarafından ödüllendirilecek. Türkiye’den ilk ve tek festival ortağı olarak Sinepark’ı seçen Shorts TV de belirleyeceği bir filmin uluslararası dağıtımını üstlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!