En iyi internet deneyimi Webşın ile cep telefonunuzda

Güncelleme Tarihi:

En iyi internet deneyimi Webşın ile cep telefonunuzda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Vodafone abonelerine verdiği Webşın hizmeti ile mobil dünyada ekonomik ve hızlı internet deneyimini ücretsiz olarak sunuyor. Yüzde 90’a varan veri sıkıştırma teknolojisi ile ekonomi sağlayan Webşın, Vodafone Live! portalına doğrudan erişime de sahip.

Vodafone tarafından sunulan Webşın hizmeti, Opera Mini tabanlı bir web tarayıcısından oluşuyor. Vodafone tarafından geliştirilen özel bir Opera Mini versiyonunu içeren Webşın, yüzde 90’a varan veri sıkıştırma özelliğine sahip. Bu sayede mobil dünyada gereksiz veri tüketiminin önüne geçen Webşın, internet sitelerinin cep telefonunun ekran boyutuna uyumlu hale getirilmesini sağlıyor. Bu özellik yardımı ile bir internet sayfasının tamamını cep telefonunuzda görüntüleyebiliyorsunuz. Java tabanlı bir yazılım olan Webşın’ın özellikleri bunlarla sınırlı değil: Üzerinde bulunan kısayollar yardımı ile Hürriyet, Milliyet gibi gazetelere, Facebook gibi sosyal ağlara ve Hepsiburada.com online ticaret sitesine doğrudan erişim verebilen Webşın, RSS adı verilen internet beslemelerine de destek veriyor. Ayrıca mobil cihazlarla uyumlu olmayan internet sitelerini de Webşın’ın optimizasyonu ile görüntülemek mümkün. Aynı zamanda e-postaları görüntüleme hizmeti de veren Webşın, online bankacılık işlemlerinde de güvenle kullanılabiliyor. Hizmetin en önemli özelliklerinden biri ise sayfayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilme. Bu sayede küçük ekranlı cep telefonlarında sayfalardaki bilgiler daha rahat okunabiliyor. Barındırdığı sıkıştırma teknolojisi ile kullanılan veri başına ödeme yapılan mobil dünyada ekonomik bir deneyim de sunan Webşın, simge tabanlı arayüzü ile kullanıcılara kişiselleştirilebilme imkanı da veriyor. Vodafone abonelerine tüm bu özellikleri Webşın ile ücretsiz olarak sunarken, yeni hizmet bilgisayar ekranındaki internet deneyimini cep telefonlarına taşıyor.

Webşın’a sahip olmak çok kolay

Cep telefonunuzdan ‘websın’ yazıp 7048’e bir mesaj gönderdiğinizde bu hizmetten faydalanabiliyorsunuz. Bu mesajı gönderdiğinizde eğer daha önce yapmadıysanız cep telefonunuza Vodafone Live! ayarları yükleniyor. Ayarlar yüklendikten sonra gelen ikinci bir mesajla Webşın’a sahip oluyorsunuz.

Webşın hangi telefonlarda kullanılabilir

Java desteğine sahip bütün cep telefonlarında Webşın’ı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Son 1-2 yıldır satılan hemen hemen bütün cep telefonlarında Java desteği bulunmaktadır.

Webşın’ın faydaları

İnternet sayfalarına cep telefonunuzdan hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz
Webşın, cep telefonunuzdan yapılan veri transferinin boyutunu yüzde 90’a kadar azaltabiliyor. Bu sayede kullandığınız veri miktarını düşük tutabilirsiniz.
Webşın internet sayfalarını cep telefonunuzun ekranına uyumlu olacak şekilde yeniden boyutlandırdığı için bütün bir web sayfasını telefonunuz ekranında görebilirsiniz.
Üzerindeki kısayollar yardımı ile Türkiye’nin önde gelen sitelerine doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.
Webşın yardımı ile Facebook’a doğrudan bağlanabilirsiniz.
RSS beslemelerine de destek veren Webşın ile bu teknolojiyi de kullanabilirsiniz.
Mobil cihazlarla uyumlu olmayan web sitelerini Webşın yardımı ile görüntüleyebilirsiniz.
İnternet sayfalarını yakınlaştırıp, uzaklaştırabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!