En güzel 'engelli' seçilecek

Güncelleme Tarihi:

En güzel engelli seçilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 16:55

Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması'nın organizatörü Arif Çelik, 13 Mayısta Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek yarışmaya 25 engellinin katılacağını bildirdi.

Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması'nın organizatörleri Arif Çelik ile Yeliz Güllü, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve 25 engelli güzelin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Organizatör Arif Çelik, “Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması” fikrinin, “Özürlü Olduğum İçin Kimseden Özür Dilemiyorum” kitabının yazarı Yeliz Güllü ile oluşturduklarını, öneriyi götürdükleri Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in de projeyi 5 dakika içinde kabul ettiğini bildirdi.

Yarışmanın, engelli bireylerin güzelliklerini engelsizce sergilemeleri bakımından bir ilk olacağına değinen Çelik, şunları söyledi:

“Amacımız, dünyada bir ilke imza atmak ve bunu geleneksel bir hale getirerek ülkemizde yaşayan engellilerin engelsizce var olduklarını haykırmalarında ne kadar özgür olduklarını yansıtmaktır. Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 550 engelli genç kız başvurdu. Elemelerle bu sayı önce 50'ye, daha sonra da 25'e indirildi. 13 Mayıstaki yarışmaya bedensel, görme, işitsel ve zihinsel engelliler kategorilerinde 25 engelli katılacak.”

Kemer'de 3 Aralık 2008 tarihinde düzenlenecek “Dünya Engelliler Güzellik Yarışması”na 50'ye yakın ülkenin engelli finalistlerinin katılacağını bildiren Çelik, “Yarışma, uluslararası kamuoyuna Türk halkının engelli vatandaşlarına ne kadar önem ve değer verdiğini gösterecektir” dedi.

Yeliz Güllü de yarışmanın dünyaya ve Türkiye'ye sürpriz olduğunu belirterek, “2008 engellilerin yılı olsun, engellilerin güzeli konuşulsun istedik. Ne kadar engelli denirse densin sonuçta güzeliz tabirini ruhla bütünleştirmek istiyoruz” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise Kemer'de çok sayıda organizasyon düzenlendiğini, ancak “Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması”nın hepsinden farklı ve önemli olduğunu vurguladı.

Kemer'de kampa giren engelli güzelleri ilk günden beri ziyaret edip, izlediğini anlatan Şeker, “Onların hayata bağlılığını gözlemliyorum. Kendilerini Kemer'de en iyi şekilde ağırlıyoruz. Dünya Engelli Güzellik Yarışmasını da Kemer'de yapacağız” diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda engelli güzeller, gazetecilere hazırladıkları müzikli gösteriyi sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!