'En gerici Başbakan'

Güncelleme Tarihi:

En gerici Başbakan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 23:57

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ağır eleştirilerde bulunarak, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en katliamcı, en zalim, en gerici Başbakanı" dedi.  

Haberin Devamı

HDP, Demokrasi ve Barış Mitingi'nin ilkini Mersin'de gerçekleştirdi. 'Savaşa karşı barış' sloganıyla düzenlenen, mitingde, yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nu barış karşıtı olmakla suçladı.

Demirtaş özetle şunları söyledi: "Ey Davutoğlu. Vallahi sen gün yüzü görmeyeceksin. Biz barış meydanına başımız dik çıkacağız çünkü ölümlere sessiz kalmadık, ölümler arasında ayrım yapmadık. Ölenlerin hepsi bu ülkenin evladı. Siz ne yapacaksınız ey Davutoğlu. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en katliamcı, en zalim, en gerici Başbakanı, cenazeden bile intikam almaya çalışan Başbakan olarak tarihe geçtin sen artık. Kalın kalın kitaplar yazmışsın ya. Senin hakkında yazılan tek sayfalık bir kitap olacak. O kalın kitaplarına karşılık olarak tarih seni tek sayfalık kitapta yazacak. Zalim Başbakan bu diyecekler. Suriye'deki ateşkesi tanımayacağını ifade eden iki kişi var. Biri Davutoğlu, diğeri El Nusra IŞİD yöneticisi. Sen Suriye'de savaşan taraf değilsin, askerin yok, kimse sana ateşkes çağrısı yapmamış ama sen kabul etmem diyorsun. Neden, çünkü onun besleme çeteleri orada savaşıyor. IŞİD tecavüzcüleri, Nusra tecavüzcüleri Davutoğlu'nun askerleri olarak orada savaşıyor.” 

BAKMADAN GEÇME!